Wyświetl pojedynczy post
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2010, 12:28
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
W czym? W estetyce betonowej? Doprawdy ciekawe określenie chyba Ci to prezydent to dyktował....
Cala rzecz własnie w tym ze za grosz w tym estetyki. Oczywiście zawsze się znajdzie ktoś kto powie ze np.taki Szkieletor na Mogilskim jest architektoniczną efemeryda podkreślająca wyjątkowość takiego miasta jak Kraków ale zasadniczo jak coś jest zrobione byle jak i niewykończone to większości się nie podobna, tak?

Problem w tym ze miał być barwiony beton architektoniczny.Jest?
Miała być kostka brukowa.Jest?
Miała być konstrukcja dachu żelbetowa.Jest?
Tyle z potwierdzonych -oszczędnościowych-zmian które wprowadził Inwestor (juz o parkingach nie piszę).
Co zmieniono na ul.Kałuży?Nic.
Tam sa telebimy i wykończony w 100% stadion.U nas jeszcze do tego brak telebimów i wykończenia jednej z trybun.
Pisać ludzie maile do UM,prezydenta, radnych i ZiKiT-u- ja już pare wysłałem- mam nadzieję że nie bedę sam.
Przecież sobie robią z Was/Nas jaja w żywe oczy
Co do estetyki, beton mi się podoba, Tobie nie - na tym zakończmy dyskusję w tym temacie, bo szkoda się spierać. Każdy ma swój gust.

Beton architektoniczny miał być, a nie ma - co mają teraz zrobić? Zburzyć stadion i postawić od nowa?

Miała być kostka brukowa, a nie ma. Problem jest innej materii, brak plau zagospodarowania terenu, boisk, zieleni. Dla mnie nie ma różnicy, czy wokół stadionu jest może asfaltu czy kostki brukowej.

Dach - wg mnie konstrukcja dachu jest ok. Dobrze się prezentuje, sprawia wrażenie lekkiej i pasuje mi do całości

Co mnie obchodzi co się dzieje na Kałuży - NIC.

Interesuje mnie Nasz stadion i fajnie że Ciebie też, że piszesz maile i próbujesz coś działać.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując