|
Skład na dzisiejszy mecz jest chyba oczywisty:
Jovanic -- Pi.Brozek - Diaz - Kowalski - Cikosz -- Kirm - Sobolewski - Jirsak - Małecki -- Zuraw - Pa.Brozek
Kluczową rolę będą odgrywać boczni obrońcy i ich wejścia ofensywne. O Cikosza nie martwię się w tej kwestii, natomiast niewiadomą pozostaje Piotrek Brożek, który grając na pomocy potrafi dobrze przyatakować, a wystawiany na obronie trzyma się jej kurczowo. Trochę to dziwne i nawet rozumiem tok myślenia Kaspra w 1 meczu, który łudził się tak jak ja, że Piotrek Brożek będzie grał na obronie tak samo skutecznie w ofensywie jak wtedy gdy jest wystawiany na pomocy. Niestety tak się nie stało, co w połączeniu z tym, że Pajić, często schodził do środka, praktycznie całkowicie wyłączyło z gry nasze lewe skrzydło.
Kolejny mankament (jestem świeżo po oglądnięciu ponownie 1 meczu), była zbyt duża odległość między linią obrony oraz pomocy. Komicznie wyglądała sytuacja gdy raz po raz środkowi pomocnicy (Jirsak lub Sobol) musieli cofać się do linii obrony tylko po to by zagrać klepkę z obrońcami, co nie przesuwało nas do przodu nawet o milimetr. Oczywiście ogromne znaczenie miała tu także mała ruchliwość w linii pomocy.
Zobaczymy jak ułoży się mecz, dla mnie wszystko jest możliwe, ale musimy zagrać o klasę lepiej. Ciekawi mnie jak ustawią się na nas Azerowie. Szczerze chciałbym by wyszli na nas ofensywnie zachęceni wynikiem pierwszego meczu. Obawiam się, że gdy postawią na grę obroną, może być ciężko jeśli jakimś cudem nie wturlamy dość szybko piłki do ich bramki.
|