orzeu napisał(a):

Biala gwiazda na wszystko zamierzasz odpisywac drogami? Do reszty sie nie odniose bo nie mam czasu ale mam wrazenie ze nieuwaznie przeczytales moj wpis.
Proud poza oczywistym nadmiarem urzednikow oszczednosc przede wszystkim w dublujacych sie instytucjach. Przykladowo urzad pracy-powiatowy, gminny, wojewodzki. To samo w zasadzie z kazda instytucja. NFOS, WIOŚ, OŚ przy marszalku wojewodztwa, przy prezydencie miasta, przy urzedzie miasta i do kompletu odpowiedni wydzial w ZGK (sa chyba nawet dwa) itd. Az po paranoje typu urzedy miar na rozych szczeblach. To sa przyklady oczywiste, do tego dochodza instytucje robiace to samo w swoich dzialach pod innymi nazwami. Np. wszelkie wydzialy statystyczne w roznych urzedach badajace to samo.
Co w tym przeroscie urzedow i urzednikow najciekawsze, niech sie okaze ze osoba ktora zsjmuje sie twoja sprawa zachoruje. Nikt inny nie potrafi pomoc. Ty kombinujesz w pracy zastepstwo na pol dnia zeby wyjsc do urzedu, w ktorym nikt nie wpadnie na to zeby zastapic nieobecnego bo urzad nie jest dla ludzi tylko dla urzedu i urzednikow.
Po tym co dzis widzialem, slyszalem i czytalem stwierdzam ze rozdzial nr 2584 telenoweli "Obrzydzanie Pis" zakonczyl sie pelnym sukcesem. Oby tak dalej, niech zyje samodzielne myslenie i zwracanie uwagi na sprawy wazne, a ignorowanie tematow mialkich!
|
uważnie przeczytałem i pytam co uważasz jako definicje nienawiść do Polski. Uważam też że słusznie prawisz o sprawach ważnych, ale nie wiem czemu się łudzisz że opozycja Pis, chce się nim w ogóle zająć. Sami zamiast się zająć zmianami prawnymi, kontrolowaniu prac rządu, zaczęli wyciągać sprawy które nie są kluczowe dla państwa. Po co ten cały zespół do katastrofy który nie ma dostępu do dokumentów, ani możliwości przesłuchiwania świadków. Po co to stanowisko klubu w sprawie krzyża(mimo że kościół poparł jego przeniesienie). Tak media zwracają uwagę na tematy małe, było tak gdy rządził Pis, jest tak gdy rządzi Po. Przykre że tak jest, ważne by politycy dawali jak najmniej pretekstu do takich relacji dnia. Oj biedny Pis, nie wiem czemu ta sie o nich boisz. Rok temu gdy usuwali kupców z KDC, to Po biło biednych kupców, niszczyło im życie, całodniowa relacja z bestialskiej akcji władzy, paraliż stolicy(choć prawda była mniej efektowna). Pytasz czy tylko drogi,mógł bym też o lotnictwie- budowane 3 nowe terminale. Generalnie chodzi mi o zasługi ministra infrastruktury Grabarczyka, który odblokował inwestycje, po przez zmianę przepisów i ułatwieniu życia Gddkia i tak 90% społeczeństwa nie dowie się o jego zasługach. Nie gloryfikuje wszystkich, podwyżka VAT jest zawsze zła dla obywateli i gospodarce nie pomaga, nie podoba mi się takie działanie. Czekam na te reformy, jak nie spełnią obietnic to skończy się płynięcie na słabości Pisu.