Wyświetl pojedynczy post
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2010, 10:09
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
dokładnie masz racje Petrescu nie odniósł z Wisłą żadnego sukcesu ale jakoś tak sobie myślę że Wisła nie wyszła by tak roz.... taktycznie z jakimiś Azerami co to mogli nam strzeli 3 bramki
To głębszy problem. W rundzie wiosennej Wisła prezentowała sie bardzo przeciętnie za co zapłacił Maciej Skorża. Przyczyn takiego stanu rzeczy jest kilka, jedno jest jednak pewne, Wisła nie była dobrze funkcjonującym mechanizmem, który nagle pod okiem Kasperczaka w ostatnich tygodniech się zepsuł. Nasza drużyna jest jek człowiek trawiony ciężką chorobą, który na razie, mimo zmiany lekarza, nie powrócił do zdrowia (być może jest za wcześnie, żeby wyciągać takie wnioski, ale tak to na razie wygląda). Trudno odpowiedzieć na pytanie czy inny trener w tych warunkach wycisnąłby z drużyny więcej, biorąc pod uwagę osłabenie bloku obronnego i dosyć późne transfery, o trudnej do oceny jakości.

Wydaje mi się, ze wiele osób przenosi sytuacje z przeszłości na dzisiejszą Wisłę. A to błąd. Wtedy Wisła gromiła w lidze, grając bardzo efektownie, a potem zawodziła w pucharach ze słabymi przeciwnikami, bo... koncentracja była za mała, piłkarze byli myślami w ciepłych krajach, minimalizm królował.

Dzisiaj startujemy po nieudanym sezonie, w którym potrafiliśmy przegrać z drużynami słabszymi od azerów i oczekujemy łatwego zwycięstwa z "ogórkami". Na jakiej podstawie? Przecież ta drużyna przegrała kilka miesięcy temu z GKS Bełchatów, Arką Gdynia czy Koroną Kielce. Na razie nic nie wskazuje na to, aby nasz koszmar się skończył. Nie wiem również, czy jeśli zawiodą nasze wszystkie nowe nabytki, starzy zawodnicy będą się w stanie wznieść podad poziom prezentowany przed wakacjami.