Wyświetl pojedynczy post
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2010, 12:19
Luu... napisał(a):Wyświetl post
ja mam wrażenie że politycy PiS-u to są chyba sami idioci ( uprzedzając pytanie w wyborach parlamentarnych głosowałem na PiS ) bo mając PO podane na tacy, to zamiast w inteligenty sposób przypuszczać kolejne ataki to Ci zajmują się jakimiś pierdołami w stylu "zimny Lech"
To wcale nie są idioci, oni doskonale wiedzą, co robią.

Kto dzisiaj przerzuci swoje głosy na PiS, jeśli PiS zacznie mówić jaki rząd jest nieodpowiedzialny w gospodarce, jak niekompetentna jest PO w sprawach finansów państwa?

Nikt. Mimo, że mieli by 100% racji.

A ile osób spojrzało inaczej na Prezydenta po katastrofie? PiSowi wzrosło poparcie z 25% do 40% w trakcie wyborów, JK dostał 46%.

Niektórzy komentatorzy (nieprzychylni PiSowi), np. Walenciak, wskazują, że to nie dzięki łagodniejszej retoryce JK dostał on takie poparcie, lecz właśnie dzięki tej katastrofie i obrazowi Prezydenta, jaki się wtedy wytworzył.

Takie rzeczy jak "zimny Lech" mają na celu ciągłe mobilizowanie tych ludzi, którzy po katastrofie zagłosowali na JK.

----

A dla St@chu specjalny artykuł z dziennika.pl

http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie...rzednikow.html

Cytat:
Od momentu objęcia władzy rząd PO-PSL prowadzi nieodpowiedzialną politykę fiskalną. Za czasów tego rządu udział wydatków sektora finansów publicznych w PKB przekroczył 47 proc., najwyższy poziom w historii Polski. To za czasów tego rządu w latach 2008 – 2009 zatrudnienie w administracji publicznej wzrosło o 40 tys. etatów - pisze w "DGP" Krzysztof Rybiński.
i

Cytat:
Rząd PO-PSL funduje nam następujący, zły dla Polski, scenariusz. Najpierw prowadząc złą politykę gospodarczą i zatrudniając bez opamiętania nowych urzędników, doprowadził do radykalnego wzrostu wydatków sektora finansów publicznych, do poziomu najwyższego w historii i zabójczego dla
kraju o relatywnie niskim dochodzie narodowym na mieszkańca. Zamiast odwrócić swoje błędy – a przecież mają teraz pełnię władzy, więc mogą wszystko – i ograniczyć wydatki, to teraz sięgają do kieszeni podatników, żeby zapłacili za błędy rządzących.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa