Wyświetl pojedynczy post
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2010, 22:11
Falmokirak napisał(a):Wyświetl post
nie zgodze się z Tobą bo to PZPN odpowiada za stan polskiej piłki to oni mają wprowadzać przepisy czy różnego rodzaju inne wymagania dotyczące działalności szkółki młodzieżowej
Zaczynam się zastanawiać, czy dyskusja ma sens i czy mam z kim rozmawiać.

1. Czy napisałem, że PZPN nie odpowiada, a przynajmniej częściowo nie odpowiada za stan polskiej piłki?
2. Tak na myślenie: PZPN może wprowadzić każdy przepis do swojego regulaminu. Np. taki, że w Polsce w każdym klubie ma być w kadrze dziesięciu wychowanków, w sztabie co najmniej pięciu fizjologów z najwyższymi referencjami (doświadczenie, tytuły naukowe itp.), dwóch trenerów od treningu strzeleckiego, tylu samo od taktycznego, a do tego czterech innych szkoleniowców. Każdy klub powinien posiadać akademię piłkarską szkolącą co najmniej cztery grupy wiekowe, zatrudniającą po czterech trenerów na każdą sekcję wiekową, wyposażoną w najnowsze obiekty. Stadiony powinny mieć pojemność min. 30 000, a do tego skórzane, podgrzewane foteliki. Jak dla mnie - bomba, ale kto te wymagania spełni? I czy przypadkiem licencji nie wydaje Ekstraklasa S.A. (poprawcie mnie, bo nie chce mi się sprawdzać)?
Odpowiedz cytując