koyoot napisał(a):

Matko jedyna...
Ludzie... patrzycie na to co jest teraz. Ok ja tez moge spojrzec i zobaczyc co jest teraz ze szkoleniem mlodzierzy w Polsce. Sadlok, Sobiech, Lewandowski, Kosecki(mlody), Szczesny, Malecki i moznaby wymianiac cale mnostwo mlodzierzy ktora nam rosnie. To sa lub beda bardzo dobrzy pilkarze w przyszlosci.
Do polskiej ligi sciagani sa coraz to lepsi pilkarze z coraz ciekawszym CV: Wichniarek, Smolarek, Zurawski, Ntibazonkiza, Kirm, Rios, reprezentanci wielu krajow. Mowicie ze poziom ligi idzie coraz mocniej w dol. W dol to idzie pod wzgledem mentalnym niestety, umiejetnosci mamy, nie mamy mentalnosci. Gdyby umiejetnie wyciagnac sile z psychiki naszych pilkarzy znow bysmy przezywali takie mecze jak z Schalke, Parma, czy chocby takie mecze reprezentacji Polski jak chocby z Portugalia w Chorzowie.
Powstaja stadiony, szkolki pilkarskie z prawdziwego zdarzenia(oczywiscie jak na polskie realia...), coraz wieksze pieniadze sa ladowane w Polska lige, interesujemy sie coraz lepszymi pilkarzami i bynajmniej nie jestesmy na straconej pozycji jesli o to chodzi.
Idzie ku lepszemu tylko na efekty trzeba jeszcze troche poczekac. A nie wylac na forum frustracje z powodu tego ze w tym momencie nie ma. To JUZ jest, tylko w raczkujacej formie.
Bedzie dobrze .
|
No to przywaliłeś teraz przy całym szacunku ale ten Małecki i Sobiech Czy Sadlok czy Młody Kosecki to póki co żadni zbawcy nie są . Za całe 4 lata doczekaliśmy dwóch w miarę piłkarzy którzy eksplodowali : Błaszczykowski Lewandowski do tego można zaliczyć eksplozje formy doświadczonego już Jelenia. Pozostali piłkarze nie pokazali nic interesującego . Dobrze zapowiadał się Paweł Brożek ale przez wahania formy popadł w przeciętność. Przy całym szacunku dla Małeckiego ale on w Europie nic nie osiągnął . Poza tym że w meczu młodzieżówki narzekał że nie ma z kim grać !!!... więc gdzie te talenty... o Koseckim młodym na dzień dzisiejszy nic nie wiem ... bo on wchodzi w dorosłą piłkę załapie się do 11 Legii to zobaczymy ...

A pamięta ktoś ten talent którego CHelsea chciało Korzym gdzie jest ten Korzym ile goli średnio na sezon strzela 3-4

w Polskiej lidze to rzeczywiście WIelki talent ...
O czym ty mówisz Żurawski Wichniarek człowieku oni już odcinają kasę do emerytury a nie zbawienie Polskiej Piłki im w głowie. Wystarczy spojrzeć czym ci gracze byli jak grali w dobrych klubach WIchniarek nie zaistniał w Hercie nigdy .. Żurawski miał 1 sezon w Celticu później nie mieścił się już na ławce nawet.
Krim kto zna Krima nawet po Mś 2010 nikt na świecie poza ludźmi w Polsce i SŁowenii .... póki co ten Krim w Polskiej Lidzę nie jest nawet gwiazdą więc nie wiem ....RIos to wielka w Argentynie nie miał żadnej marki... grzał ławę o czym my mówmy w Argentynie takich grajków się friko nie puszcza
Nam się tylko dwie perełki na 10 lat trafiły z Zagranicznych Marcelo jakimś cudem w ukryciu zakontraktowany świetny gracz i Drugi Uche który sposobem gry (wrodzoną ruchliwością , szybkością , gibkością nawet w słabej formie fizycznej był za mocny na Polską ligę .. Jeśli udało by nam się znaleźć 5-6 takich piłkarzy jak tych dwóch to możemy mówić o próbie sukcesów w Europie i walce o Ligę Europejską.
Teraz kwestia interesujemy się coraz lepszymi Piłkarzami z zagranicy

.... kupmy grajka za 4-5 milinów euro nie nie kupimy jak na Ukrainie nie stać nas !!! . Ściągamy szłam karierowiczów ala Pjanić który grał ogony w Kaislautern . No na litość boską to są zbawcy Polskiej piłki .... Dobra może eksploduje !!!

? Może ten Bunoza też to jest dobryi piłkarz ale czy on będzie grał kiedyś choćby na poziomie Głowackiego ....
Teraz ja zaryzykuje taką tęzę o ile pokolenie Żurawia ,Frankowskiego Szymkowiaka , Krzynówka , Kosowskiego Kłosa Hajty,Bąka M.Lewandowskiego itp roczniki około 1973-1977 było takie sobie to to pokolenie które mamy teraz to jest żenada do potęgi !!!!.
Mam to w tyłku co napiszecie teraz co roku jest wpierd.. w*******... a wtedy było od przypadku i chociaż awans do Mś i Europy był. Raz do roku jakaś nasza drużyna błysneła to Wisła to Groclin ..
Nie ma przypadku niech ktoś mi wskaże jakie sukcesy mają w seniorskiej piłce obecne pokolenie którę ma pociągnąć Polską piłkę 81-87 jakie ku.... żadne . Dobra więc Wisła jeśli chcę coś osiągnąć w pucharach można postawić na obcokrajowców ale trzeba mieć perełki jak Marcelo lub Uche jeśli takich nie będzie to z karierowiczam ( czytaj odcinającymi kolejną kasę na kontrakcie i nic nie osiągniemy ) ktoś pamięta dziś o Baretto , Vardze .... Vidliczce i innych wynalzkach które nic nie osiągnęły !!!!. Dlatego konkretny skauting i konkretna kasa albo co roku wpier.l.. z Estonią, FInami Czy Azerami !!!!...
A NA KONIEC STATYSTYKA Z OSTATEGO TYGODNIA
LECH -MISTRZ AZERBEJDŻANU 0 :1
WISŁA- KARABACH 0:1
TO JEST POZIOM Z KTÓRYM BĘDZIEMY MIĘĆ JUŻ PROBLEM JUŻ NIE TYLKO NIEMCY RUSCY UKRAIŃCY STALĘ BEDĄ NAS LAĆ ALE TAKIE WTOPY TO JUŻ NA PORZĄDKU DZIENNYM WIĘC ALBO REFORMUJEMY I COŚ KUR... W TYM KRAJU SIĘ RUSZY ALBO ŻYJMY CO ROKU GŁUPIĄ NADZIEJĄ ŻE NOWY TRENER Z TYMI SAMYMI GRACZAMI PODBIJE EUROPE !!!