Wyświetl pojedynczy post
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2010, 21:53
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Matko jedyna...

Ludzie... patrzycie na to co jest teraz. Ok ja tez moge spojrzec i zobaczyc co jest teraz ze szkoleniem mlodzierzy w Polsce. Sadlok, Sobiech, Lewandowski, Kosecki(mlody), Szczesny, Malecki i moznaby wymianiac cale mnostwo mlodzierzy ktora nam rosnie. To sa lub beda bardzo dobrzy pilkarze w przyszlosci.

Do polskiej ligi sciagani sa coraz to lepsi pilkarze z coraz ciekawszym CV: Wichniarek, Smolarek, Zurawski, Ntibazonkiza, Kirm, Rios, reprezentanci wielu krajow. Mowicie ze poziom ligi idzie coraz mocniej w dol. W dol to idzie pod wzgledem mentalnym niestety, umiejetnosci mamy, nie mamy mentalnosci. Gdyby umiejetnie wyciagnac sile z psychiki naszych pilkarzy znow bysmy przezywali takie mecze jak z Schalke, Parma, czy chocby takie mecze reprezentacji Polski jak chocby z Portugalia w Chorzowie.

Powstaja stadiony, szkolki pilkarskie z prawdziwego zdarzenia(oczywiscie jak na polskie realia...), coraz wieksze pieniadze sa ladowane w Polska lige, interesujemy sie coraz lepszymi pilkarzami i bynajmniej nie jestesmy na straconej pozycji jesli o to chodzi.

Idzie ku lepszemu tylko na efekty trzeba jeszcze troche poczekac. A nie wylac na forum frustracje z powodu tego ze w tym momencie nie ma. To JUZ jest, tylko w raczkujacej formie.

Bedzie dobrze.
No to przywaliłeś teraz przy całym szacunku ale ten Małecki i Sobiech Czy Sadlok czy Młody Kosecki to póki co żadni zbawcy nie są . Za całe 4 lata doczekaliśmy dwóch w miarę piłkarzy którzy eksplodowali : Błaszczykowski Lewandowski do tego można zaliczyć eksplozje formy doświadczonego już Jelenia. Pozostali piłkarze nie pokazali nic interesującego . Dobrze zapowiadał się Paweł Brożek ale przez wahania formy popadł w przeciętność. Przy całym szacunku dla Małeckiego ale on w Europie nic nie osiągnął . Poza tym że w meczu młodzieżówki narzekał że nie ma z kim grać !!!... więc gdzie te talenty... o Koseckim młodym na dzień dzisiejszy nic nie wiem ... bo on wchodzi w dorosłą piłkę załapie się do 11 Legii to zobaczymy ...
A pamięta ktoś ten talent którego CHelsea chciało Korzym gdzie jest ten Korzym ile goli średnio na sezon strzela 3-4 w Polskiej lidze to rzeczywiście WIelki talent ...

O czym ty mówisz Żurawski Wichniarek człowieku oni już odcinają kasę do emerytury a nie zbawienie Polskiej Piłki im w głowie. Wystarczy spojrzeć czym ci gracze byli jak grali w dobrych klubach WIchniarek nie zaistniał w Hercie nigdy .. Żurawski miał 1 sezon w Celticu później nie mieścił się już na ławce nawet.
Krim kto zna Krima nawet po Mś 2010 nikt na świecie poza ludźmi w Polsce i SŁowenii .... póki co ten Krim w Polskiej Lidzę nie jest nawet gwiazdą więc nie wiem ....RIos to wielka w Argentynie nie miał żadnej marki... grzał ławę o czym my mówmy w Argentynie takich grajków się friko nie puszcza
Nam się tylko dwie perełki na 10 lat trafiły z Zagranicznych Marcelo jakimś cudem w ukryciu zakontraktowany świetny gracz i Drugi Uche który sposobem gry (wrodzoną ruchliwością , szybkością , gibkością nawet w słabej formie fizycznej był za mocny na Polską ligę .. Jeśli udało by nam się znaleźć 5-6 takich piłkarzy jak tych dwóch to możemy mówić o próbie sukcesów w Europie i walce o Ligę Europejską.

Teraz kwestia interesujemy się coraz lepszymi Piłkarzami z zagranicy .... kupmy grajka za 4-5 milinów euro nie nie kupimy jak na Ukrainie nie stać nas !!! . Ściągamy szłam karierowiczów ala Pjanić który grał ogony w Kaislautern . No na litość boską to są zbawcy Polskiej piłki .... Dobra może eksploduje !!!? Może ten Bunoza też to jest dobryi piłkarz ale czy on będzie grał kiedyś choćby na poziomie Głowackiego ....

Teraz ja zaryzykuje taką tęzę o ile pokolenie Żurawia ,Frankowskiego Szymkowiaka , Krzynówka , Kosowskiego Kłosa Hajty,Bąka M.Lewandowskiego itp roczniki około 1973-1977 było takie sobie to to pokolenie które mamy teraz to jest żenada do potęgi !!!!.
Mam to w tyłku co napiszecie teraz co roku jest wpierd.. w*******... a wtedy było od przypadku i chociaż awans do Mś i Europy był. Raz do roku jakaś nasza drużyna błysneła to Wisła to Groclin ..
Nie ma przypadku niech ktoś mi wskaże jakie sukcesy mają w seniorskiej piłce obecne pokolenie którę ma pociągnąć Polską piłkę 81-87 jakie ku.... żadne . Dobra więc Wisła jeśli chcę coś osiągnąć w pucharach można postawić na obcokrajowców ale trzeba mieć perełki jak Marcelo lub Uche jeśli takich nie będzie to z karierowiczam ( czytaj odcinającymi kolejną kasę na kontrakcie i nic nie osiągniemy ) ktoś pamięta dziś o Baretto , Vardze .... Vidliczce i innych wynalzkach które nic nie osiągnęły !!!!. Dlatego konkretny skauting i konkretna kasa albo co roku wpier.l.. z Estonią, FInami Czy Azerami !!!!...

A NA KONIEC STATYSTYKA Z OSTATEGO TYGODNIA
LECH -MISTRZ AZERBEJDŻANU 0 :1
WISŁA- KARABACH 0:1
TO JEST POZIOM Z KTÓRYM BĘDZIEMY MIĘĆ JUŻ PROBLEM JUŻ NIE TYLKO NIEMCY RUSCY UKRAIŃCY STALĘ BEDĄ NAS LAĆ ALE TAKIE WTOPY TO JUŻ NA PORZĄDKU DZIENNYM WIĘC ALBO REFORMUJEMY I COŚ KUR... W TYM KRAJU SIĘ RUSZY ALBO ŻYJMY CO ROKU GŁUPIĄ NADZIEJĄ ŻE NOWY TRENER Z TYMI SAMYMI GRACZAMI PODBIJE EUROPE !!!
Ostatnio edytowane przez Borinho : 01.08.2010 o godz. 22:15.
Borinho
Odpowiedz cytując