Wyświetl pojedynczy post
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2010, 21:52
Odnośnie gry bez piłki przypomniała mi się jedna sytuacja w ostatnim meczu. Z autu szybko chciał wybijać Cikos, Pa. Brożek był niekryty i gdyby dostał piłkę, to mogło być groźnie. Ale ten będąc niezadowolony z akcji odwrócił się plecami i coś pieprzył pod nosem. Ja mam takiego zachowania już dość. Widać, że kara dla Małeckiego w postaci braku gry od 1 minuty poskutkowała. Był najlepszych zawodnikiem Wisły, z Przebojem również pokazał się z dobrej strony. Do czego dążę? Do tego, że również Brożek powinien w końcu siąść na ławce i zastanowić się nad swoim zachowaniem na boisku. Koniec z machaniem rąk i krytykowaniem kolegów z drużyny!

Ktoś wyżej pisał o taktyce 3-4-3. Moim zdaniem już lepiej zagrać 2-2-4-2. Mam na myśli bardzo ofensywnie grających dwóch bocznych obrońców. Dokładnie tak jak to było za pierwszej kadencji Kasperczaka. Pamiętacie jak od 1 minuty Wisła siedziała całą drużyną na połowie rywali? A bramki padały w pierwszych 10 minutach? Tylko trzeba uważać na kontry. Grać bardzo agresywnie w odbiorze. No i tutaj najważniejsze będą skrzydła i wolnym Łobodzińskim, bojącym się gry Boguskim i niepewnym w dryblingu Kirmem nic nie zrobimy. Postawiłbym na Paljica i Małeckiego. W drugiej połowie, najlepiej po korzystnym wyniku dla nas (daj Boże) powinien wejść Łobodziński, który moim zdaniem gra dobrze jak ma więcej miejsca a jego podania mogą nam dużo dać.
Dałbym szansę gry od 1 minuty Gargule. Jirsak bardziej mi się podoba jak wchodzi z ławki. Także ważne jest to, że Garguła jest gorzej przygotowany fizycznie, a gdyby doszło do dogrywki, to trzeba będzie dać z siebie wszystko.
Nie ukrywam, że chętnie widziałbym Kirma w pierwszym składzie a przynajmniej jako zmiennika Paljica, ale chyba jeszcze nie doszedł do siebie po mistrzostwach.

Skład:
Jovanić - Cikos, Cleber, Diaz, Pietia - Mały, Sobol, Garguła, Paljic - Żuraw, Boguski
Zmiany - Łobo za Paljica, Brożek za Boguskiego, Jirska za Gargułę
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 01.08.2010 o godz. 21:57.