Willow(Morgenes

) nie wyczules kontekstu o ktorym mowie. Mowie o tym co bedzie w przyszlosci i to bardzo nieodleglej. Na tym polega roznica

.
Odnosnie twojego punktu widzenia zgadzam sie bo tak jest, tylko, ze ja widze ze idzie to wszystko w dobrym kierunku.
Odnosnie szkolenia mlodzierzy. Coz mozna poradzic na to ze mlodzi wola vodke z kumplami i zielsko niz trenowac? Trenerzy na sile maja ich przymuszac do gry? Odnosnie tego ze idzie coraz lepiej to uwaga podam przyklad z mojej miejscowosci. Co roku organizowany jest turniej mlodzikow na ktory zjezdzaja kluby z Ukrainy, Litwy, Lotwy i Niemiec. Od 6 lat jestem na tym turnieju co roku i obserwuje jaka jest roznica pomiedzy wyszkoleniem tam a tutaj. Wczesniej reprezentacja mojego miasta wygrywala w cuglach ten turniej tylko ze jak sie popatrzylo na dzieciaki(11-15 lat) tomozna bylo zobaczyc czemu. Takie male biegajace Pudziany, zachowujac proporcje oczywiscie

, w stusunku do tych chucherek z tych krajow. Ciezko nam szlo zawsze z Niemcami, ale to dlatego ze tamci mieli niesamowite wyszkolenie techniczne porownujac z nami. Nadrabialismy to wlasnie sila i warunkami fizycznymi. Teraz u nich doszla jeszcze zelazna taktyka. Defensywa, defensywa i szybka kontra i szybka kontra. Do czego zmierzam. W tym roku nie wygralismy turnieju. Nie mielismy juz takich pudzianow jak poprzednio. Za to mielismy cos czego nigdy wczesniej nie widzialem u polskich trampkarzy, szybkosc oraz wyszkolenie techniczne. Doprawdy przecieralem oczy ze zdumienia ogladajac mlodzikow. Niestety poki co jeszcze szwankuje przygotowanie fizyczne(idac na trening mozna zobaczyc jak oni sa przygotowywani fizycznie... szkoda gadac) oraz taktyka, ale to przyjdzie.
Dlatego bedzie dobrze

.