Zrównanie poziomu? Przestańmy powtarzać te głupoty. Widzieliśmy niedawno zrównanie poziomu, jak reprezentacja Polski zagrała z Hiszpanią. Od dołu się zrównuje? Dół jak zawsze dołuje. Tylko, że my też już się do dołu zaliczamy - ot, jedyna różnica.
Te kilka zdań na weszlo.com mi się podoba
Niestety odnośnie polityki transferowej znowu przeszliśmy w przeciętność ;/ staczamy się ku przeciętności ... i nie żebym po raz kolejny marudził ale jak dla mnie to ściąganie Paljicia jest po prostu głupie ;/ To jest zabieranie miejsca w składzie Polakom, bo co za sens jest ściąganie wypalonego gracza z rezerw Kaiserslautern ? Kaiserslautern, co to jest ? Kaiserslautern to drużyna z ostatnich miejsc w Niemieckiej Bundeslidze, nawet nie z ostatnich, tylko drużyna która spadła do I ligi i awansowała w tym roku , no ale cóż nie oszukujmy się, oni w tym nadchodzącym sezonie nie zwołują niczego dobrego, ledwo pewnie się utrzymają po tych wzmocnieniach, a taki Paljic to był taki Marek Penksa, nic nie grał wiodącego, tylko był takim rezerwowym, w Wiśle też będzie rezerwowym ... W ostatnim czasie straciliśmy po prostu monopol i będziemy mieć coraz większe problemy z takimi drużynami z Azerbejdżanu, po sezonie odejdzie pewnie Żuraw, może Brożek i kto będzie grał u nas w ataku ? Boguski i ... ? Otóż to ! Nie wiadomo, bo zamiast ściągać młodych, którzy ogrywaliby się, coś na zasadzie Wilka to ściągamy zagranicznych przeciętniaków, dla których już nie ma szansy wybicia się do czołowego klubu Europy, bo ten Paljic wie, że się do Kaiserslautern nie nadaje a co dopiero do lepszego zespołu ...
Jestem zawiedzony tym transferem , bo myślałem, że będziemy sprowadzać młodych, tj. Grosicki, Janota, Sadlok - to są gracze, którzy w przyszłości mogą grać o kilka poziomów lepiej, a Paljic ? co najwyżej może być przeciętny ...
Zamieszcze jeszcze coś co odpisał mi jakieś kilka miesięcy temu Michał Janota na facebooku
" ...no nie mialem takiej wiadomosci jeszcze i milo z twojej strony ale ja niestety sam do nikogo nie dzwonie wiec to klub musi sie mnna zainteresowac a z wisla juz gadalem pol roku wczesniej tzn moj menadzer gadal i chyba sie nie dogadal bo chyba wisla mnie nie chce nie bede ukrywal ze kiedys marzylem zeby tam grac ale to za malego a skoro mnie teraz nie chca to nic na to nie poradze ale milo ze ktos z wisly taki jak ty mnie wspiera pozdrawiam serdecznie
a kontrakt mi sie teraz w czerwcu konczy i juz mam swoja karte w rece
"
W tym klubie szanse na sprowadzenie młodych zawodników są ale po prostu wolimy przeciętnych rezerowych (tj. Singlar, Paljic itp. )