Wyświetl pojedynczy post
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2010, 11:57
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post

Dla mnie różnica między Levadią, a Karabaghem jest oczywista. W meczach z Levadią mieliśmy przewagę, tylko "wykonanie szwankowało" , w meczu z 'azerską potęgą' mogło się śmiało skonczyć na 1:4.
trochę przesadzasz, te mecze były podobne. Obie drużyny się murowały, obie strzeliły bramkę po błędzie obrony i bramkarza. Azerowie są trochę lepsi technicznie, to wykorzystywali fakt odkrycia się Wisły. Tam strzelił fartem Cwielong, tu nam farta brakło mimo karnego.

Skład: Wystawienie Brożka na lewej obronie, po jego dobrych meczach na lewej pomocy. Niewystawienie Diaza. Niewystawienie Garguły, kosztem Jirsaka (patrz wyżej).
Ale przecież Piotr Brożek to nie jest skrzydłowy, to lewy obrońca, co więcej sam tak broniony przez Ciebie Skorża go tam ustawiał. Ja rozumiem że nie mamy zupełnie lewego skrzydłowego, ale upychanie tam Piotrka nic by nie zmieniło. Sam piszesz, że
Wystawienie Paljica (akurat przez pierwsze 25 minut jego gra mi się podobała. Stałem dokładnie na wysokości jego rajdów, więc widziałem że technikę gość ma, ale widzę też że kondycję ma na max 45 min. Kasperczak też musiał to widzieć.
wystawienie Paljicia mogło mieć jakieś podstawy. Jestem w stanie sobie wyobrazić(nic mnie juz w tej lidze nie zdziwi), że odpad z 2 bundesligi był na treningach lepszy technicznie od reszty "skrzydłowych" Wisły, więc trener go tam spróbował wystawić. Kwestie kondycji można obronic faktem, że po przerwie miał zostać zmieniony.

Jirsak dobrze się prezentował w meczu z Szawlami, dlatego zagrał

O Bunoze się nie czepiam. Moim zdaniem będziemy mieli z gościa pożytek, tylko niestety nie wytrzymał presji. Debiut w takim meczu, mało kto by wytrzymał.
pełna zgoda

Zarzut o karnego dla Żurawia już nietrafiony. Gdyby jeszcze grał Cleber to może - ale go nie było.

Taktyka. Jak Brożek, wpieprzając się cały czas Paljicowi pod nogi, realizował założenia taktyczne. To wolę ich nie znać. Jak wyszliśmy na "azerską potęgę" jednym napastnikiem. Żuraw był cofnięty i ciągle się wpieprzał pod nogi Jirsaka - to też wolę tej taktyki nie znać. Wreszcie jeżeli Boguski miał jakiekolwiek założenia taktyczne... to też wolę ich nie znać, bo pogrążyłoby to albo Rafała albo Kasperczaka.
Napastnicy nie dostawali piłek i zaczęli szukać gry. Żurawski zawsze wracał do środkowej strefy po piłkę, po prostu taki ma styl gry. Za Skorży Brożek też tak robił, to naturalne jak drużynie nie idzie.

Co więcej, uważam jak Ty że Skorża krajał jaki miał materiał. Ale w takim razie jego założeniem była dzida do przodu? Nie chce tego wiedzieć, bo albo to pogrąży Skorżę, albo naszych grajków.

SKWK mnie nie boli, podoba mi się ich praca, szanuje ich bardzo za wkład włożony w Wisłę. Ale tezy o Kasperczaku słabym trenerze nie kupię. Człowiekiem jest małym, to fakt. Ale skoro jest w Wiśle, trudno, powinno się mu przynajmniej nie przeszkadzać wykonywać jego pracę. A tu ataki z każdej strony - niepotrzebnie