Wyświetl pojedynczy post
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2010, 10:37
1q2 napisał(a):Wyświetl post
I jedna sprawa - .....m dla Ciebie mogę być ale kibicem sukcesu mnie nie nazywaj bo akurat R22 było dla mnie domem przez całe lata 90te, gdzie jak przez mgłę pamiętam 3 miejsce jakoś na początku lat 90tych a potem to jedno wielkie dno.

Kasperczak od Dbilisi jest dla mnie człowiekiem przegranym i bardziej mi nawet chodzi o to co było po niż co było w meczu - Tyle że nie kupuje tej propagandy - po prostu za stary jestem na to.
No popatrz. Nazwałem ch... kogoś kto sugeruje koneksję SKWK z Kapką i Panem V. Potem sam zaprzeczyłeś i przeprosiłeś, jakobyś to sugerował. A teraz sam się przyznajesz, że mogę Cię nazywać ch..em. To jak to jest? Wersja z zaprzeczeniem mi pasowała. A tu nagle klops .

raindog napisał(a):Wyświetl post
Odniosę się do słów wyżej: dlaczego uważali Skorże za świętego? W trzech meczach na wiosnę jeden punkt; przegrana z Lewadią, która grała na poziomie Szawli; taktyka na Brożka, a w zasadzie brak taktyki. Od razu dodam, że byłem za tym, aby Maciek został przynajmniej do końca sezonu. Nie miał zbyt komfortowej sytuacji choćby z tego względu, że kadra była zabójczo wąska. Inna sprawa, że odkąd sprowadził tego Włocha, mieliśmy rekordowy poziom kontuzji.
To jest bardzo proste. Pytania są nie potrzebne, bo sam znasz na nie odpowiedź.
Tak, właśnie dlatego... Tak, bo Kasperczak, w przeciwieństwie do Skorży, a nawet Petrescu, Engela, Liczki itd. "wsławił się" swoim pozaboiskowym kurestwem. To daje wystarczający powód, żeby mieć pozycję startową znacznie gorszą od wymienionych,w tym od Maćka. To daje wystarczający powód, żeby na jego poczynania patrzeć szczególnie krytycznie. Jeżeli Kasperczak okazałby się zbawcą Wisły, wprowadziłby ją do pucharów, gromił wsystkich po 5:0 itp. to swoje przemyślenia na jego temat i swoją niechęć do niego, schowałbym do kieszeni. Dlaczego? Dlatego, że wtedy krytyka sportowa byłaby nieuzasadniona.

Skorże też krytykowałem, też mi nie pasowała jego taktyka. Choć szczerze mówiąc uważam, że tak krajał, jaki miał materiał. W przeciwieństwie do Kasperczaka, nie dostał transferów na dzień dobry. Nie dostał profesjonalnego szefostwa itp. Nie mniej jednak. Szanowałem i szanuję Skorzę, za jego postawę pozaboiskową i profesjonalne podejście do pracy.

Nie ma to jednak nic wspólnego z moim prawem do krytykowania Kasperczaka. Czy to, że nie krytykowałem Okuki, czy Engela, zabrania mi krytykować Kasperczaka? Nie. To czemu to, że nie krytykowałem Skorży miałoby mieć wpływ na mój osąd Kasperczaka? Sprawa jest prosta. Dla mnie różnica między Levadią, a Karabaghem jest oczywista. W meczach z Levadią mieliśmy przewagę, tylko "wykonanie szwankowało" (tak jak z PAO w Atenach), w meczu z 'azerską potęgą' mogło się śmiało skonczyć na 1:4.

Jeżeli skład wystawiony przez Kasperczaka, nie był zlekceważeniem przeciwnika, to wolę nie myśleć czym był. Cleber wypada. Ok - mamy Bunoze, Singlara, Diaza. Ale reszta zmian? Po co i czemu?

Cytat:
Ale idąc dalej. Skąd wiesz, jak zawodnicy prezentowali się na treningu? Oglądasz mecz raz na tydzień, a trener ma z nimi codziennie do czynienia. Oczywiście Twoim zdaniem (jak i mediów) Kasperczak wprowadził Paljic'a, bo chciał zobaczyć, kto to w ogóle jest. Nonsens.
Jak on ich obserwuje codziennie i ich mimo to wystawił to jeszcze gorzej. Nie trzeba być trenerskim Mourinho, żeby zobaczyć że Paljic nie ma sił nawet na 45 minut meczu. Że Boguski kopie się w czoło (na treningach też to robi), a Jirsak jest najlepszy na podmęczonego przeciwnika.

Cytat:
Jako, że nie rozumiesz, co kryje się pod pojęciem "konkret" postaram Ci się w najprostszy sposób to wyjaśnić. Widzisz, jeśli mówisz o zmianach, to konkretem w tym przypadku będzie np. zmiana Brożka na Łobodzińskiego. Wynik to akurat konkret - udało Ci się - BRAWO! Taktyka - tu się niestety nie popisałeś - to też ogólnik. W ramach dygresji: ta akurat była tyle, że wykonanie szwankowało. Jak będziesz powtarzał slogany, to niestety nigdy nie zdobędziesz tej wartościowej zdolności, jaką jest samodzielne, krytyczne podejście do problemu.
Daruj sobie ironię,a argumenty ad personam, dobre były w przedszkolu i nie bardzo pasują do dyskusji dorosłych facetów. Myślałem po prostu, że już sam się domyślisz, ale widzę że muszę pisać odpowiedzi, które sam znasz.

Skład: Wystawienie Brożka na lewej obronie, po jego dobrych meczach na lewej pomocy. Niewystawienie Diaza. Niewystawienie Garguły, kosztem Jirsaka (patrz wyżej). Wystawienie Boguskiego, kosztem Małego (rozumiem, kara za pyskówkę ), Wystawienie Paljica (akurat przez pierwsze 25 minut jego gra mi się podobała. Stałem dokładnie na wysokości jego rajdów, więc widziałem że technikę gość ma, ale widzę też że kondycję ma na max 45 min. Kasperczak też musiał to widzieć. ). O Bunoze się nie czepiam. Moim zdaniem będziemy mieli z gościa pożytek, tylko niestety nie wytrzymał presji. Debiut w takim meczu, mało kto by wytrzymał.

Zmiany: Czemu nie wszedł Garguła? Zmiana Małego za Boguskiego - brawo! Szkoda, że nie w szatni przed meczem. Czemu przegrywając 1:0 ściągać napastnika i dać za niego skrzydłowego. Rozumiem, że dalej graliśmy jednym napastnikiem, przy tym wyniku. Po co?

Czemu pozwolił Żurawskiemu strzelać karnego? Ja wiem, że Żuraw kiedyś był w tym dobry. Ale... 'piłkę meczową' powierzać w ręce gościa, który przyszedł do nas miesiac temu?

Taktyka. Jak Brożek, wpieprzając się cały czas Paljicowi pod nogi, realizował założenia taktyczne. To wolę ich nie znać. Jak wyszliśmy na "azerską potęgę" jednym napastnikiem. Żuraw był cofnięty i ciągle się wpieprzał pod nogi Jirsaka - to też wolę tej taktyki nie znać. Wreszcie jeżeli Boguski miał jakiekolwiek założenia taktyczne... to też wolę ich nie znać, bo pogrążyłoby to albo Rafała albo Kasperczaka.

Masz konkrety. Zadowolony?

felipe napisał(a):Wyświetl post
Sęk w tym, że niektórzy są. Dla nich SKWK jest wyrocznią. I taki Marcin to wykorzystuje bo wie, że każdy, nawet największy bełkot będzie dla wielu prawdą objawioną.
A dla wielu nie będzie. I co Was tak boli? SKWK śmiało mieć inne zdanie niż wy? Bo nie reprezentuje zdania kibiców? Niby czemu. Jakby miało reprezentować zdanie wszystkich kibiców to artykuły musiałyby wyglądać tak: My, nizej podpisani, nie popieramy Kasperczaka (...) jednakże 1/4 użytkowników forum TWSD go popiera. 1/3 przyznaję się, że gotowa jest go poprzeć, jeżeli zapewni sukces w pucharach. 1/5 respondentów opowiada się za powrotem Dana Petrescu. W związku z tym SKWK nie ma zdania na ten temat.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS