witeq napisał(a):

|
Zmiana trenera nic nie da ani teraz, ani za rok jeśli trzon zespołu zostanie taki sam.
|
Z tym akurat zgadzam się w 100%. Do preferowanej przez Kasperczaka taktyki niezbędnych jest dwóch bardzo dobrych skrzydłowych. Nie pisałem tu o tym, ale pisałem w temacie o transferach.
Cytat:
|
ok. No to po co to szarpanie o europejskie puchary? O fazę grupową LE? Nie mówię już o LM. Skoro mamy mierzyć siły na zamiary, trzecia runda eliminacji LE to za wysokie progi.
|
Kolejny raz zgoda w 100%. Też pisałem o tym wielokrotnie, że czas na przewartościowanie celów. Nie można wiecznie żyć marzeniami o LM, jeśli klub nie ma narzędzi, aby ten cel zrealizować. Ale to już temat do właściciela naszego klubu.
Cytat:
|
Nie uwierzę, że Skorża chciał tak grać. Nie róbcie z niego analfabety piłkarskiego.
|
Tu się niestety mylisz. Skorża wielokrotnie podkreślał w różnych swoich wypowiedziach, że wzorem dla niego jest styl angielski, gdzie królują długie piłki na napastników i wrzutki w pole karne. Zresztą, wypowiadali się o tym również inni eksperci jak i kibice.
Cytat:
|
Kasperczak na razie usilnie stara się ich tego oduczyc, chciałby grac kombinacyjnie i skrzydłami, ale do tego trzeba mieć skrzydłowych. Poczekajcie jak się zacznie liga, mam dziwne przeczucie że dzida wróci. Obym się mylił.
|
Obyś się mylił, faktycznie. JA raczej sądzę, że klub w zimie będzie chciał wymienić nam skrzydła. A jeśli odpali Paljic, to wystarczy tylko jedno, prawe.