Cytat:
|
Moja teza: Paweł Brożek jest słabszy od Frankowskiego i Żurawskiego. Strzelał bramki, bo miał przyzwoitych partnerów. Teraz ich nie ma, i Pawłowi dużo ciężej. Ale posadzić go na ławce nie można, bo jest gwiazdą. W ten sposób blokuje miejsce w składzie komuś kto mógłby się rozwinąć. Czyż Lewandowski nie poszedł do Lecha dlatego że w Wiśle czekałaby go ławka?
|
Mnie się wydaje, że Lewandowski poszedł do Lecha, bo Kolejorz wykazał większą determinację w jego pozyskaniu. A swoją drogą widzisz u nas kogoś komu Brożek blokuje to miejsce? Bo ja nie widzę u nas nikogo lepszego od niego, ogólnie w samej Ekstraklasie po odejściu Lewandowskiego też raczej nie. A tak wogóle to w sezonie 08/09 Brożek praktycznie sam ciągnął wózek o nazwie Wisła Kraków - Kosowskiego i Błaszczykowskiego nie było, Zieńczuk przez jesień nic nie grał, Łobodziński to wiadomo, jedynie Boguski starał się wspierać Pawła. Żurawski i Frankowski byli lepsi od Brozia ale też mieli o wiele wiele lepszych partnerów, których chyba nie muszę wymieniać i jestem przekonany, że gdyby musieli grać z Łobodzińskim, Kirmem i Jirsakiem, zamiast z Kosowskim, Uche i Szymkowiakiem to ich dorobek bramkowy byłby o wiele gorszy. Paweł jak na polskie warunki jest dobrym napastnikiem, ale jest oczywiste, że bez wsparcia drugiej linii i skrzydeł nie może pokazac pełni swoich umiejętności.