Wyświetl pojedynczy post
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2010, 20:03
kozuba92 napisał(a):Wyświetl post
Nie można zapomnieć, że to dwukrotny król strzelców naszej ligi, która od tamtego czasu,chyba jest tylko słabsza,więc on potencjał ma, ale nie wiem, czemu mu nic ostatnio nie wychodzi.
A może jest królem strzelców bo grał w najlepszej drużynie? I w zdecydowanej większości strzelał bramki z dobitek, z pola karnego, z głowy, z wypracowanych przez drużynę sam na sam? I na jego miejscu inny napastnik też by trafił?

Pamiętam kilka bramek Żurawskiego, nie kojarzę dobrze meczy ale mam ich obraz w głowie, a cypryjczykami u siebie z woleja, na wyjezdzie szczur z daleka, półwolej z powietrza z Widzewem, z Legią chyba 1:5 jak posłał ****ę na honorowe trafienie, z Groclinem 3:2 balans ciałem, 5 z katowicami na wyjezdzie, okno anglii na sląskim, ostatni mecz u siebie przed celticiem - bramka gdzie zawinął obrońce na zamach jak dziecko, w tym samym meczu chyba asysta piętą (coś tak kojarze-jak coś poprawcie). Na szybko z pamięci.
Pomijam bramki z Parmą czy Schalke - je zna każdy. Myślisz że Paweł by je strzelił?

Frankowski - debiut jak położył na dupie Szczęsnego, bodajże Poznań początek meczu jak cudownym przyjęciem minął obrońce i plasowany strzał w róg bramki, chyba Cypryjczycy u siebie jak cudowna akcja zgranie głową od kogoś i wolej z pierwszej piłki franka, Walia wyjazd, Anglia wyjazd. Mijał bramkarzy na dużym luzie, Paweł ma z tym problem.

Pawła z pamięci kojarzę z gola z Meksykiem - sam na sam, z Panatą - sam na sam z kąta, z Totenhamem - sam na sam, z Czechami - jedyny chyba gol po strzale z dystansu jaki zdobył. Nie potrafię sobie przypomnieć wybitnej akcji Pawła po której zdobywa bramkę. Jest dużo słabszy od Żurawskiego czy Franka. A przecież do takiego poziomu powinniśmy dążyć