Wyświetl pojedynczy post
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2010, 10:33
Baala napisał(a):Wyświetl post
Ludzie nie porównujcie początków Marcelo z Bunozą, bo to potwarz dla tego pierwszego. Może i Marcelo na początku popełniał jakieś błędy, ale było widać od razu że ma duży talent. Przedewszystkim potrafił przyjąć piłkę, ale też świetnie od pierwszych meczy u nas grał głową w defensywie i nie bał się głęboko wychodzić za napastnikiem w środek pola by szybko przerwać akcje. Bunoza nie potrafi przyjąć piłki podanej od drugiego obrońcy, w dodatku sam sposób biegania jak nie sportowiec, dlatego przegrywa wszystkie główki powietrzu bo źle się wybija w powietrze. Generalnie dla mnie to słabszy jest od Kowalskiego, a to jest już sztuka bo ten byl jednym z najsłabszych w Piaście Gliwice. I to nie chodzi o kartkę czy nawet straconego gola. W dodatku ten mit o u-21 z tego co pamiętam na zagranicznym forum to on w tej młodzieżowej reprezentacji dwa mecze rozegrał.
Całe szczęście Cikos sie dobrze prezentuje, juz po tych meczach mam wrażenie że jest lepszy od Alvareza.
popieram w 200%
Porównywanie Marcelo z Bunoza jest bardzo krzywdzące dla tego pierwszego, owszem Marcelo popełniał blędy, ale widać było ogromny potencjał w nim, spokój w jego grze, wygrywał wszystkie pojedynki główkowe .. o Bunozie ciężko cokolwiek dobrego napisać, ani szybki, zero techniki, opanowania, a nie umiejętność grania głową przy 195 cm to szczyt wszystkiego, bo jak można przegrywać pojedynki z prawie głową niższymi napastnikami .. jak dla mnie to będzie kompletny nie wypał za 400 k euro, które można było przeznaczyć na wybudowę pełnowymiarowego boiska ze sztuczną nawierzchnią
Odpowiedz cytując