Wyświetl pojedynczy post
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2010, 09:45
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Ad.2 Niestety IMHO Krim i Małecki jeżeli by grali od począttku wyglądali by równie słabo, po porstu przeciwnik był zmęczony i coś im mogło pójść lepiej.
AD.4 Nie pamiętam żeby Żuraw wczesniej przestrzelił karnego dlaczego tak strzelił nikt nie wie...
AD.5. AMEN
odnośnie czwórki, zaraz wszyscy forumowi eksperci zaczną przypominać karnego z mistrzostw świata i spekulować, że Żuraw pęka pod ciśnieniem. Czyli, dwa przestrzelone karne na przestrzeni ośmiu lat i człowiek już się nie nadaje do niczego i w ogóle, totalna kompromitacja, po co go ściągaliśmy, drewno, i tak dalej.

Co się zaś tyczy samego meczu - oglądałem go ze znajomymi zainteresowanymi wynikiem Jagi i co jakiś czas przełączali, coby wynik sprawdzić. Porażała mnie różnica charakteru gry - u nas piłkarze stali w miejscu, zero biegania, brak wyjścia do piłki, jeżeli podanie wreszcie było celne to zawsze do nogi (nigdy na wolne pole), zero inicjatywy, rozgrywała obrona. A w meczu Jagi? Wszyscy zasuwają, biegają, starają się, podają na dobieg. Mam nadzieję, że zmieni się ten obraz przed rewanżem, bo jednak samą techniką - o ile się już ją ma, a u nas chyba i tak jej brak - bez zaangażowania i zadupcania za piłką przez 90 minut, meczu się nie wygra.

I na koniec, bardzo po głowie chodzi po wczorajszym meczu cytat z Henryka Reymana - "Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."