Wyświetl pojedynczy post
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2010, 04:16
Hmmmm
co do meczu, jako 28 letni chlopak mialem cisnienie 150/90 ...i cholerny bol glowy.... Bedzie troche chaotycznie, z gory przepraszam.
Nie, nie mysle, nie wyobrazam sobie zeby mogli zlekcewazyc rywala... W rok po Levadii? Przeciez bylo wiadomo ze Ci to nie sa ogorki, ze umieja grac... Ograli Rosenborg, odpadli dopiero z Holendrami.... Ale ..jezeli rzeczywiscie olali to.... po prostu nie mam slow... Ludzie dostaja wysokiego cisnienia, kibice dra nerwy i co.....? Brak slow. Sprawa nr.2. Tylko u nas jest to mozliwe zeby znow w LE grac 2 mecze na wyjezdzie... To juz po prostu brak slow jak miasto i zarzad ma wszystko w dupie ze nie jest w stanie wywrzec zadnej presji na firmie ktora trybune wschodnia powinna oddac w ... 2009. W normalnym kraju i klubie firma zaplacila by Wisle takie odszkodowania ze moglibysmy sobie kupic Cristiano Ronaldo.... Zwloka prawie 8 miesiecy..... W glowie sie nie miesci.... Nie chce mowic zebysmy przeszli Levadie rok temu, albo wczoraj pokonali Azerow.. Ale to po do k.... nedzy gra sie mecz i rewanz zeby miec atut wlasnego boiska, swoich kibicow..... To juz nawet nie jest skandal... Meczu komentowac nie bede, bo znow mnie rozboli glowa.... Powiem tylko co mysle o rewanzu, co w - mojej ocenie - powinien zrobic Kasperczak.

Nie przyjmuje do wiadomosci ze pilkarze moga byc zajechani, niedojechani....... Mozna wiele zarzucic Kasperczakowi / Bahrowi ale chyba nie to ze sa analfabetami pod wzgledem fizjologii i przygotowania motorycznego. Ale....jezeli sa to drodzy Bracia - Wislacy to dalsza dyskusja nie ma sensu. Nad taktyka, ustawieniem mozna dywagowac jezeli zawodnik ma sile biegac i jest przygotowany na 100%. Jak mowie, jezeli oni cos spieprzyli, bo wszystkie nasze rozwazania sa o d...e rozbic. Na rewanz sa potrzebne zmiany w skladzie...
(Mala dygresja: Jak tak doswiadczony pilkarz jak Andrzej Iwan moze mowic ze to bedzie samograj? Ja jako kibic ktory nigdy zawodowo nie gral w pilke mialem obawy.. a On? czlowiek ktory zjadl zeby na pilce takie wymysla rzeczy to ja sie zastanawiam kto w tym kraju moze byc ekspertem? Na czyjej opinii mozna bazowac, ktora opinia mzoe sie liczyc? .... dramat..) Ale dalej: 5 sierpnia 2010 gramy rewanz... Wg mnie, powinnismy zagrac tak (biorac oczywiscie pod uwage ze nie bedzie kontuzji i naglych spadkow (sic!) formy...) :

Kadra Wisly Krakow 2010-2011:

Milan Jovanić, Mariusz Pawełek Filip Kurto

Gordan Bunoza, Piotr Brożek, Peter Šinglár, Erik Čikoš, Łukasz Burliga, Mateusz Kowalski Cléber, Júnior Díaz

Radosław Sobolewski (kapitan), Łukasz Garguła, Wojciech Łobodziński , Dragan Paljić, Tomáš Jirsák, Andraž Kirm, Cezary Wilk, Patryk Małecki

Paweł Brożek, Maciej Żurawski, Rafał Boguski

System 4-4-2:

Bramkarz - Jovanic - mimo dzisiejszych bledow Milana

Prawy obronca - Cikos
Srodkowy Obronca - Cleber albo jezeli on nie bedzie e pelni sil to Diaz
Srodkowy Obronca - Singlar - Przymus, bardziej doswiadczony niz Kowalski i Bunoza. Powienien byc pewniejszy.
Lewy Obronca - Piotr Brozek... Tak, mimo wszystko Pietia. Jezeli gramy systemem 4-4-2 to obroncy musza sie wlaczac do ataku, a skoro Diaz na srodek, to Pietia na lewa. Tym bardziej ze Azerowie pewnie sie cofna i bedziemy musieli znow atakowac pozycyjnie. Pietia powinien robic roznice i przewage.

Lewy pomocnik: Kirm. Okolo 60-tej minuty mozna wprowadzic Serba ktory z racji chocby szybkosci powinien namiesac w przodzie...
Ofensywny srodkowy pomocnik: Gargula. Nie mam pretensji do Kaspra ze dzis dal Czecha, sam bym go wystawil bo sprawial lepsze wrazenie. Ale zmienilem zdanie. Pierw Gargula, jezeli cos by nie szlo wtedy ewentulanie Czech.
Defensywny Pomocnik: Sobolewski. Normalnie jeden z pewniakow ale nie teraz, nie od dzis. Bardzo slaby mecz Radka. Lata chyba jednak robia swoja. Tym razem nie wysylalbym na trybuny Czarka Wilka. Moze sie przydac. Za Sobolewskim przemowilo do mnie to ze jest bardziej zgrany z zespolem i bardziej doswiadczony. Jak bedzie slaby to musimy miec Wilka na lawce, nie na trybunach.
Prawy pomocnij: Malecki. Zadnych watpliwosci nie mialem. Boguski to jeden z powodow mojego wysokiego cisnienia. Nawet nie wiem czy nie wysllabym Go na trybuny. Nie pomoze druzynie ktos kto nie umie podac, przyjac.

Napastnik: Zurawski - mimo wszystko doswiadczony zawodnik, umiejacy sie zachowac w polu karnym (podac/strzelic)
Napastnik: Brozek - ciezko wogole w takim meczu oceniac napastnikow jak nie mieli zadnej sytuacji. Nie ma tez alternatywy, bo Boguskiego po wczorajszym meczu (przynajmniej czasowo) skreslilem......

Wiec, reasumujac: Jovanic - Cikos - Cleber/Diaz - Singlar - Pietia - Malecki - Sobolewski - Gargula - Kirm - Brozek - Zurawski.

I przed wyjazdem isc na Msze sw. Wszystkie te dewagacje nad taktyka, ustawieniem itd. maja sens wtedy jezeli zawodnicy sa przygotowani na mentalnie, fizycznie na 100%, jezeli nie.... to ..... nic nie ma sensu. I powaznie zastanowilnbym sie na miejsu Cupiala czy nie zadzwonic do Petrescu i zapytac czy nie moglby rekomendowac nam jakiegos trenera ktory wzialby te gwiazki na pysk.... Powiem Wam, Bracia, cos jeszcze.. Wielu tutaj wspominalo o Iraklisie.... ale wtedy Wisle przygotowywal Petrescu... Oni w dogrywce!!! zabiegali Grekow. Jezeli w Baku nic nie strzelimy w w pierwszych 30-stu minutach to bedzie zle, bardzo zle... Ja wciaz wierze w awans.... Wisle, mimo wszystko, stac na awans..... Moze Bog bedzie z nami....
Z wislackim Pozdrowieniem
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....