|
Podsumowanie pomeczowe by anthony09
W dniu dzisiejszym po raz kolejny zespół Białej Gwiazdy doznał sromotnej porażki.
Niestety spuścizna po ostatnim trenerze Skorży pozostała, pozostała w tej najbardziej dotkliwej formie, czyli nasz styl gry. Z przyjściem Kasperczaka myślałem, że wreszcie zagramy pięknie skrzydłami, przyznaje, że tymi skrzydłami graliśmy pięknie w niektórych meczach. Dzisiejszy mecz to powrót do starych nawyków trenera Macieja Skorży, dzisiejsza porażka to jest porażka Kasperczaka i tego nie będę ukrywał!
Przyczyn porażki jest wiele, można by pisać stronami, tylko czy coś to zmieni ? Mam nadzieję, że chociaż niektórzy wyżalą się na tym forum, tak samo jak ja... nic innego nie pozostaje mi ;/
Zanegowałem taktykę i jestem nią po prostu sfrustrowany ;/ ponieważ nie tego spodziewałem się po Bunozie, nie tego po Paljiciu, nie tego po Jirsaku, czy Żurawiu ... spodziewałem się tylko jednego ! Otóż spodziewałem się tego że nasz rep. kraju ! Boguski zejdzie po pierwszej połowie po nieudanej grze, po fatalnych podaniach, dośrodkowaniach czego przyczyną jest fatalna technika tego zawodnika! Czy widział ktoś w silnych ligach takiego gracza ? Rozumiem, że taką technikę może mieć Sobol, bo u niego liczy się agresja, doświadczenie itp. ale skrzydłowy to największe działo, działo armatnie które musi być zrobione z najlepszego materiału, żeby trafiło do celu z odpowiednim skutkiem. Boguski ze swoją techniką to może grać ale co najwyżej w I lidze.
Pojechałem po Boguskiem to pojadę po reszcie Pomocy! Bo ta dzisiaj była zestawiona fatalnie! W ostatnim czasie dało się zauważyć, że grając z Sobolewskim nie potrafimy grać ze słabymi zespołami, otóż w tym meczu to się potwierdziło, Sobol ty jesteś dobry w meczu z silnymi rywalami do rozbijania ataków ale nie do meczu w którym trzeba prowadzić grę! Jak to możliwe, że Wisła nie stworzyła żadnej ciekawej sytuacji, Brożek nie oddał strzału na bramkę ? Otóż można ... grając z 2 defensywnymi pomocnikami i bez skrzydłowych! Jak się tak zestawia pomoc to nawet najlepsza obrona nie pomoże, z Marcelo czy Głową.
I połowa to dno, a II to podsumowanie dna z lekką dozą powrotu Levadii, chociaż z Levadią były szanse, a z Azerami tych szans nie było ;/
Podsumowanie: Zmienić całkowicie POMOC na najbliższy mecz, bo z taką grą w Pomocy to co najwyżej Kszo Ostrowiec będziemy w stanie pokonać...
|