Wyświetl pojedynczy post
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2010, 22:30
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym raczej powiedział, że my stoimy w tym samym miejscu, a świat nam uciekł. Na wschodzie mają pieniądze na szkolenie, na renomowanych trenerów i pną się do góry. W Polsce permanentna stagnacja trwa już od wielu lat, a kilka lat temu zdarzyły się 2, czy 3 wyjątki od reguły. Jak Widzew z Legią grały w LM to wcale nie znaczyło, że jesteśmy lepsi od od drużyn angielskich (Blackburn), czy rumuńskich (Steaua) ale byliśmy w stanie nawiązać z nimi walkę. Obecnie możemy z nimi wygrać, ale tylko w... sparingu. Smutna, ale prawda.
Szczęsny
Ratajczyk
Zieliński
Jóżwiak
Michalski
Wieszczycki
Pisz
Lewandowski
Podbrożny
Kucharski
Bednarz

wypisane teraz z pamieci. bo to były prawdziwe gwiazdy, a nie to co mamy teraz.

Daj mi dziś taki zespół z takimi zawodnikami a nawet ja bez papierów trenera zrobie Mistrzostwo Polski i awans do Ligi Mistrzów.
A jeżeli tego nie rozumiesz to znajdz na youtubie jak wolne strzelał Pisz, jak grali na skrzydle Lewandowski z Bednarzem. Dziś już po prostu nie mamy takich piłkarzy. To nie świat idzie do przodu tylko my się cofamy.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując