Wyświetl pojedynczy post
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2010, 17:59
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Ruch w sumie nie gra zle, Austria slaba.
to my chyba inny mecz oglądamy. Człowiek wchodzi w przerwie meczu drużyn których jedna próbuje grać w piłkę a druga stwarza akcje na tzw. aferę i słyszy że ta co gra w pilkę słaba . . I dziwić się jaki mamy poziom piłki w Polsce.

Nie, Austria nie gra źle. Próbuje grać w piłkę, zawodnicy wychodzą na pozycję, mają przyzwoitą grę jeden na jeden, kreatywną pomoc. Ruch wygląda przy nich bardzo słabo. Ma gorszą organizację gry, strzelił bramkę z dupy a nie po ładnej akcji, co gorsza ma nawet gorzej wypracowane stałe fragmenty gry i wygląda na słabiej przygotowanego kondycyjnie.

I nie piszę tego żeby chorzowianom dopiec, zastanawia mnie tylko przepaść jaka już dzieli polską piłkę klubową od austriackiej. No idzie się pociąć. A tu ktoś pisze że Austria słaba. Tak, w europie słaba. Prawie odpadła w poprzedniej rundzie, pewnie nie wejdzie do fazy grupowej Ligi Europejskiej. Ale Ruch to przy niej w pierwszej połowie dno i trzy metry mułu.

Cytat:
Widać bo jakoś nie zauważyłem po oglądnięciu pierwszej połowy. Wydaje mi się żę to Ruch wypracoawł więcej sytuacji a Austriacy grali tylko z kontry, na początku tylko kilka akcji wyprowadzili a poźniej przeszli do obrony.
do obrony? Ruch stworzył jedną akcję godną uwagi. Gdy Grzyb dośrodkował z pierwszej piłki i brakło pół metra Olszarowi. Resztą szans, łącznie z golem, to wrzutka na aferę i błędy obrońców Austrii i akcja indywidualna piłkarza którą zakończył kiksem a nie strzałem, w związku z czym prawie Sobiech zdążył. To są przypadki, nie wypracowane akcje. W piłce nożnej chodzi o to żeby sytuacje bramkowe wypracowywać po swoich składnych akcjach, a nie liczyć na przypadek. Austria strzeliła dwie bramki po wypracowanych zagraniach. Wisła takich póki co nie przeprowadza. . . Austria strzeli jeszcze bramkę. Poszedł zakład na live.
Ostatnio edytowane przez witeq : 29.07.2010 o godz. 18:06.
Odpowiedz cytując