[QUOTE=fan1906;946928]
Drozd napisał(a):

Tak masz racje PKB kolego to wartość produkcji kraju w DANYM ROKU czyli w warunkach stworzonych przez aktualnie rządzących. Czy może rządzący nie maja wpływu na nic? To poco taki nic nie mogący rząd? Zasługa PiS jest taka że jak PKB zaczął spadać to spadł do poziomu 1,5% a nie - 15% tak jak na Litwie. Pamiętam jak PO płakało że u nas tylko 6% wzrostu a na Litwie 15%. Że PiS nie wykorzystuje koniunktury. Co ty mi będziesz wyrokował co było wystarczające a co nie? Na jakiej podstawie? Takiej ze Litwa miała 15? Nie ośmieszaj się.
ja pierdo.... debilizm.. czysty debilizm nawet nie wiesz o czym ty piszesz...
w dupie mam wasze polityczne animozje....
ale jak czytam takie bzdury to mnie zalewa ...
PKB to nie jest widzi mi sie danego Rządu , ma na to wiele czynników.. i nie wystarczy tu powiedzieć że to jest zasługą tego czy też nie Tego lub innego rządu..
Nie jesteśmy wysepką .. Nasza gospodarka jest ściśle powiązana z innymi rynkami..
to co podejmie obecna rząd bedzie miało wpływ na sytuacje makroekonomiczną na inne rządy...
i nie ma tu co sobie przypisywać zasług lub obwiniać z obu stron.
To że pis miał takie a nie inne wyniki gospodarcze nie było jego zasługą a poprzedników i sytuacji gospodarczej na świecie..
a że to zjeb....ał to inna sprawa...
|
Co zjeb...ał? Konkretnie.
Co ty pieprzysz o widzi mi sie? Patrzyłeś na wykres giełdy? Dlaczego poleciała na łeb jak tylko podano wyniki wyborów w 07'? Bo ci co znają Tuska z KLD wiedzieli że będzie już tylko gorzej. W czym jest ściśle powiązana nasza gospodarka? Handlowo mamy deficyt czyli więcej kupujemy niż sprzedajemy. Jak jest kryzys wszystko tanieje czyli powinniśmy na kryzysie zarabiać, w przeciwieństwie do Niemiec które więcej sprzedają niż kupują.
Takim pieprzeniem ze za wyniki gospodarcze nie odpowiada rząd który rządzi możesz mydlić oczy dzieciom w przedszkolu. Kto się pokazywał na tle zielonej mapy? Dlatego nie rozśmieszaj mnie proszę.