Wyświetl pojedynczy post
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2010, 06:51
prober napisał(a):Wyświetl post
Szerokim łukiem ominąłeś odpowiedź na pytanie. Przyznasz bana wiernemu kibicowi Wisły Kraków, który otwarcie przyznaje, że mile widzi sukcesy Lecha Poznań w eliminacjach Lidze Mistrzów? Proszę napisz po prostu: tak czy nie.

P.S. Wisła Kraków Lidze Europejskiej 2010/2011 - 1273 posty w ostatnim miesiącu
Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn - 1590 postów w ostatnim miesiącu

Widzę, że dyskusje o porażkach rywali (i toczenie kłótni przy okazji) są atrakcyjniejszym tematem niż sukcesy własnej drużyny
Pytanie brzmialo "co zrobisz" i na nie odpowiedzialem. Nie znam 95% osob na forum, nie wiem jakimi sa ludzmi i czy mozna im wierzyc gdy mowia ze "kochaja Wisle nad zycie", zwlaszcza gdy w tym samym zdaniu zycza tej Wisle zle. Tlumaczenie i proszenie zeby sie tu nie ekscytowac golami Wichniarka nie zdalo egzaminu bo wsrod wielu pokutowalo przekonanie "a co mi zrobia, moge tu wszystko". Otoz nie mozesz tu wszystkiego. W pewnym momencie wg obserwacji jakas polowa jak nie wiecej postow "kibicow polskiej pilki" byla li tylko prowokacja i celowa proba wkurzania innych, bylo to widac po roznych emotkach z jezykami czy glupich pytaniach w stylu "kto mi zabroni?". . Tacy pseudobuntownicy ktorza za wszelka cene chca pokazac swoj "bunt". Nie wiem skad sie w ludziach brala ta chec zaistnienia i pragnienie stwarzania klotni. Dlatego zapadla decyzja ze przerywamy ten show.
Oczywiscie, choc kompletnie tego nie rozumiem, zdaje sobie sprawe ze sa wsrod kibicow tacy ktorzy zycza dobrze tez innym polskim druzynom. I to obojetne czy sa to kibice Wisly, Legii, Lecha, a moze i nawet ktos z Cracovii by sie taki znalazl. Dziwne to zjawisko jednak nigdzie indziej nie ma miejsca tylko na naszym forum. Pewnie dlatego ze gdzie indziej istnieje wieksza swiadomosc odpowiedzialnosci zbiorowej i nawet jesli w takim Poznaniu ktos nam dobrze zyczy to nie wyjezdza z tym na forum bo wie ze nie wypada i nie zycza sobie tego najbardziej zaangszowani kibice. Prosba do takich ludzi o zachowanie swoich przemyslen dla siebie jest prosba banalna do spelnienia.
Zebys przypadkiem nie myslal tez ze to prosba w jedna strone, kasowanych jest sporo wypowiedzi obrazliwych bo celem tego tematu jest spokojna, bezemocjonalna wymiana zdan. Chcesz pogadac, rob to. Ekscytacje zachowaj na inne strony.

I jeszcze odnosnie tej sprytnej statystyki. Jest piec powodow czemu tak jest.
1. Inne druzyny do tej pory rozegraly 7 spotkan, Wisla 2.
2. Podczas meczow Wisly najpierw blisko 600, a potem 5 tysiecy bylo na stadionie. Do tego dodaj kilkanascie tysiecy ogladajacych w pubach czy u znajomych. Nikt normalny nie siedzi wtedy na necie.
3. Mecze Wisly niosa ze soba wiekszy ladunek emocjonalny i ci ktorzy ogladaja w domu przed tv sa bardziej na nich skupieni. Podczas meczow innych druzyn spokojnie mozna rownolegle robic mnostwo innych rzeczy bo nie sa one dla wiekszosci tak frapujace.
4. O Wisle jest na forum kilkadxiesiat/kilkaset tematow i dyskusja rozklada sie na wsxystkie z nich w zaleznosci o czym sie chce pogadac. O innych druzynach z Polski sa bodaj trzy tematy (ten, ekstraklasa i transfery).
5. Obecnosc w tym temacie kibicow polskiej pilki sprawila ze milczaca wieksxosc postanowila pokazac swoja ilosc przez wpisy. Wiem to i z privow i z rozmow ze znajomymi, ktorzy wlasciwie na forum sie nie udzielaja ale mierzi ich to co tu sie dzieje.
W tych warunkach w ogole nikogo nie powinno dziwic gdzie jest wiecej postow.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując