Wyświetl pojedynczy post
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2010, 18:13
Stadion ..... ja to rozumiem jako całość . Czyli trybuny , murawa , telebimy , kioski , sale konferencyjne itp . Skoro miasto zobowiązało się do budowy stadionu to niech go wybuduje tak jak trzeba . Przeciez ten stadion bo wybudowaniu nie będzie darowany Wiśle i niech sobie robi co chce . Ten stadion będzie wynajmowany za ciężkie pieniądze , którw Wisła miastu będzie musiała płacić . Dlatego stadion powinien być taki jaki założono przy projektowaniu . Powinien spełniać wszystkie założone wymogi i posiadać wszystkie udogodnienia jakie obecny kibic potrzebuje i jakie mają zachęcić do przychodzenia nowych kibiców . Nawet jeśli operatorem kiosku spożywczego będzie jakaś firma z zewnątrz i ona sobie na nim zarobi to sam kiosk jako udogodnienie dla potencjalnych nowych kibiców jest rzeczą , która pomoże Wiśle ten satdion zapełnić a co za tym idzie zarobić sobie kase na płacenie wysokich kwot za wynajem obiektu . Idąc tokiem rozumowania legiona można było postawić trybuny w stanie surowym i niech sobie krzesełka i inne rzeczy montuje operator stadionu czyli Wisła . To nie ja wymyśliłem że stadion ma mieć 33 tys . To Majchrowski z innym dysydentami doszedł do takiego wniosku .....bardzo zresztą słusznego . Na Cracovii taki stadion nigdy by się nie zapełnił a na Wiśle jest taka szansa pod warunkiem że ten stadion będzie wyglądał tak jak powinien . NIe pisz mi że na nich miasto wydało 200 mln a na nasz 500 bo to nie ma nic do rzeczy . Cracovia stała się miejskim klubem i jest sponsorowana przez miasto od kilku lat z podatków krakowian mimo że np. mnie nikt się o zgodę nie pytał Chcąc nie chcą po części każdy z kibiców Wisły jest w jakieś części sponosrem klubu z drugiej strony błoń . Oczywiście mógł Machrowski budować stadion Cracovii z myślą o Euro 2012 ale doszedł do jedynie słusznego wniosku że to dopiero byłoby wyrzucanie pieniędzy w błoto bo po Euro ten stadion by się zwyczajnie marnował . Postanowiono wybudować taki stadion na Wiśle bo tu po mistrzostwach szansa na wykorzystanie w pełni takiej pojemności jest realna .Oczywiście Euro w Krakowie upadło , może też dzięki nieudolności krakowskich urzędników z Majchrem na czele . Ale to nie znaczy że teraz należy oszczędzać i wszystko robić : byle taniej ! Bo to zwykłe marnotrawstwo ! Jak już się wydało tyle kasy na stadion to niech go zrobią tak jak należy czyli z telebimami , kioskami itp . W innym wypadku powinien się tym zainteresować NIK .
Ostatnio edytowane przez VanBasten : 28.07.2010 o godz. 18:15.
Odpowiedz cytując