flamengista napisał(a):

Coś robić trzeba, jeśli nie chcemy podzielić losu Grecji. A przy obecnym układzie sił w parlamencie i w koalicji raczej nie ma nadziei na wydłużenie i zrównanie wieku emerytalnego, likwidację przywilejów służb mundurowych, czy najistotniejszą - likwidację KRUS.
Żeby nie było, że bronię PO - ale akurat Rostowski to jeden z nielicznych fachowców w tym gabinecie.
Co do pomysłu Sikorskiego i porównania z Koreą Północną - wczoraj, jak już pisałem byłem w konsulacie USA. I na ścianie był zawieszony portret Obamy. Nie mówię, że to świetny wzór godny naśladowania. Ale Radek jednak wzoruje się na Waszyngtonie, nie na Phenianie
|
Ad. 1 Pytanie kto nas w taki stan wpędził, bo za tego niedobrego PiS-u akurat dług publiczny malał, a przy rządach POstępowej siły narodu przekroczył już 56 mld. i cały czas rośnie jak woda podczas powodzi.
Ad. 2 Sami fachowcy tylko wyniki coraz gorsze.
Ad. 3 Raczej wzoruje się na PRL-u. Widziałem takie zdjęcia w starych filmach z Gomułką i Bierutem. Stalin też był tylko na jeszcze starszych. Za chwilę dzieci będą w szkołach pozdrawiać Drogiego Przywódcę. Pierwszy krok to portrety. Parodia.