Wyświetl pojedynczy post
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2010, 10:09
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Tzn. chcesz powiedziec, ze cala liga nie ma dzieki sukcesom Celticu i Rangersow poteznych sponsorow? Chcesz mi powiedziec, ze stadiony w Szkocji sie nie wypelniaja? Chcesz mi powiedziec, ze kluby ze Szkocji nie maja fajnych budzetow i nie sprowadzaja ciekawych pilkarzy? Boze, chcialbym bysmy doczekali takiej ligii, jaka maja w Szkocji(panstwo dosyc male w porownaniu do Polski, prawda ?).

Powinnismy isc droga obrana przez Turcje i Grecje kilkanascie lat temu(to do mlodszych forumowiczow), bo jak widac przynioslo to wymierne efekty(bardzo mocne ligi i reprezentacje, naplyw naprawde swietnych pilkarzy). Pamietam jaka szokujaca wiadomoscia bylo pozyskanie przez Olympiakos Rivaldo .
Przypominam Ci, że piłka w Turcji zaczęła się rozwijać po tym jak państwo zniosło podatki dla firm sponsorujących kluby piłkarskie.Spowodowało to wysyp firm które zainwestowały w kluby (podatku nie płacą, a reklama jest, do tego ciekawy jestem ile przez to wałków przeszło ).
Co do Szkocji- owszem kibice przychodzą, ale tylko na mecze Celticu oraz Rangersów.Na reszcie stadionów masz taką sytuacje jak na Odrze Wodzisław (jeszcze Heartsi podwyższają poziom).
Co do Polski ,oraz punktów proponuję zapoznać się z tematem Witka -Ranking klubowy.Tam napisał wyraźnie co kto musi zrobić, aby Wisła miała jakiekolwiek korzyści.Do tego przypominam, że Lech jak na razie zdobył tych punktów dla polski najmniej.Więc czy gra ,czy nie, korzyść jest taka sama
Teraz trzeba zapomnieć o meczach Lecha, i skupić się na naszym meczu czwartkowym.Bo to my mamy wygrywać.Wtedy zbieramy punkty i dla Polski i dla siebie.
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 28.07.2010 o godz. 10:21.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując