Wyświetl pojedynczy post
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2010, 20:47
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
A w czym niby Wisła, Lech i Legia są lepsze?

Gliwa i Gołębiewski - kadra młodzieżowa
Jodłowiec i Mierzej - kadra seniorska
Tosik, Pietrasiak, Brzyski, Trałka, Gancarczyk - oceirają się o pierwszą reprezentację
Dziewicki - jeden z lepszych środkowych oborńców w lidze
Bruno - tak jak wyżej, tylko ofensywny pomocnik
Mayroal - jeden z najlepszych defensywnych pomocników w lidze
Smolarek - gwiazda ligi
Ty koleś nie rozśmieszaj mnie. Mayroal jeden z lepszych pomocników defensywnych w lidze? Ja w ciemno biorę Sobolewskiego, Cantoro, Vrodlajk, Wilk, Rafał Grzyb, Injac, czy nawet Bandrowski. 7 zawodników o klasę niektórzy o dwie lepszych od Twojego chłopa od czarnej roboty. Tosik, Pietrasiak, Brzyski, Trałka, Gancarczyk - hmm...zbyt dużą wyobraźnie masz, no, ale ja osobiście ich nie widzę w 11 Smudy z tego względu, że wg. mnie jak i dobrych znawców piłki nożnej, że Ci zawodnicy Polonii są bardzo słabi. To, że Trałka to "international level" naszego byłego selekcjonera, a Tosik zagrał 2 mecze i to z Singapurem i Tajlandią to śmiesz twierdzić, że to zawodnik który ociera się o reprezentacje? Chłopie taki Matuszczyk, Kowalczyk, Wasilewski, Dudka i Błaszczykowski to zawodnicy którzy z góry mogą patrzeć na podwórkowe gwiazdki naszej ligi które sprowadza Polonia (podałem zawodników z pierwszej reprezentacji odpowiednio do zajmowanych pozycji na boisku w celu porównania). Smolarek gwiazda ligi? A zagrał przynajmniej 1 minutę w oficjalnym meczu polskiego klubu? Nie, to po co oceniasz? Chłopak sobie nie poradził w Kavali, gdzie trener stawiał bardziej na byłego wiślaka Sosina niż na holenderskiego materialistę. Mówisz teraz o Bruno, ja osobiście nie uważam go za zawodnika dobrego, na naszą ligę jest w sam raz wyżej niż przeciętny. Zgadzam się jedynie z Tobą z Mierzejewskim, bo to naprawdę dobry zawodnik. Jodłowiec wchodzi z ławki na mecze reprezentacji, ale jemu potrzebna zmiana drużyny, bo w Polonii nic więcej się nie nauczy.

Skład Polonii już raz nie wypalił, gdzie "biliście" się o utrzymanie. Na nasze ligowe podwórko możecie się pokazywać w granicach miejsca 4-6. Jednakże nie chce byście grali w pucharach. Wisła, Lech, Legia ma większy potencjał, a wy reprezentowalibyście poziom Ruchu i męczyli się z 3 zespołem kazachskiej ligi i 3 zespołem maltańskiej ligi. W Polsce dominacja Wisły, Legii i Lecha jest bezsprzeczna.
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 27.07.2010 o godz. 20:49.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując