AYALA napisał(a):

|
ani Wisła , ani Lech nie wydały razem na transfery tyle co Legia.Wzmocnienia Polonii też budzą szacunek i pewnie będzie sie trzeba z nimi liczyc.To że dwa kluby z Warszawy nakupowały najwięcej zawodników to myśle że nie jest przypadek, poprpostu firmy Waltera i Wojciechowskiego dobrze prosperują i stac ich dawac kontrakty po 400 tyś €
|
Ale ja kompletnie nie rozumiem tego toku rozumowania.A wcześniej jaką kadrę mieli?Jakie miejsce zajeli?
Sprzedali Muchę + paru innych kopaczy, dla których gra w Legii opierała się na odcinaniu kuponów i imprezowaniu po modnych klubach i rzucaniu ananasami w ludzi.
Wydali tyle, bo musieli.
Zobacz sobie teraz nad przedsezonowe kursy, kto będzie miał mistrza.Co jak co, ale dla mnie to dobry punkt odniesienia, bo tam pracują fachowcy pełną gębą- Nie jakieś Pablo84, AYALE, itp, tylko ludzie, którzy z piłki mają na chleb.
Do myślenia chyba też daje ostatni ranking (zapomniałem jakiej firmy, ale było o tym na twsd)gdzie drużyna Wisły miała najdroższą kadrę w lidze.
W ogóle to ****a nie rozumiem jednej rzeczy.Dlaczego tu nikt ****a nie docenia tego co mamy?
Będziemy mieć stadion (co prawda z wadami, ale po pewnym czasie ich nie bedzie) na 34 tysiace, w promieniu 100km od centrum miasta mieszka 8 mln ludzi, mamy prezesa, który wie jak zarządzać organizacjami sportowymi, buduję się pion marketingu, skautingu a w najnowszym wywiadzie, Basałaj potwierdził, że za rok powstanie profesjonalna akademia piłkarska, zaplecza sportowe z prawdopodobnie holenderską kadrą. Mamy w tej chwili najmocniejszą kadrę w lidze, która się jeszcze wzmocni 1 lub 2 piłkarzami a w zimie szykują się jeszcze większe wzmocnienia....
Dlaczego ****a tego nie doceninie.Czy kibic Wisły musi cały czas płakać?
Bez kitu czasami marzy mi się, spadek do II ligi.Co mają powiedzieć kibice Legii czy Lecha przez te ostatnie 10 lecie.Cały czas mamiono ich jakimiś sukcesami, mistrzostwami. A tu zobacz.
Klub z Wielkopolski czekał na mistrza ponad dwadziescia lat, w Legii o mistrzu tylko głośno mówią z Iwańskim na czele, było jeszcze Zagłębie a reszta?
Moim zdaniem zdecydowanie większe szanse na sukces w lidze ma jednak klub z Wielkopolski, bo ma ogromny stadion, potencjał ludzki, bardzo dobry pion marketingu i głód sukcesu.Jak (Nie daj Boże) awansują do LM w tym roku, to nasza ekstraklasa podzieli się na 2 części. Będzie Amicorz i cała reszta.