maci0s napisał(a):

Jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to potem własnie piszesz takie bzdury...
W tamtym poscie własnie o to mi chodziło, ze Wisła na bank coś przegra bo to sport...
Jedyne czego nie zauważyłeś to stwierdzenie, ze wtedy będziesz miał dla siebie pożywkę...
|
Zauważyłem, po prostu je zanegowałem.
Jak myślisz, że po jednym czy dwóch przegranych meczach będę się wypłakiwał na forum, albo rzucał tekstami w stylu "a nie mówiłem", to już Twój problem. Nie jestem w stanie w żaden sposób obronić się przed krytyką moich przyszłych poczynań
maci0s napisał(a):

Ja nie będę bronił polityki transferowej bo oczywistą sprawą jest ze transfer Pajlić'a nie opierał sie na obserwacji zawodnika przez pół roku, ale sciągneli gościa od dobrych umiejętnościach (dużo lepszej technice niz Ci któych dotąd mieliśmy w kadrze) prawie za friko... Wzieli go za Milinković'a, któy ciągle myśli ze zgłosi się po niego Man Utd i Wisłe traktuje jak zło konieczne ( ten to dopiero ma w głowie narąbane).
Nie mozesz z kolei nic powiedzieć o Cikos'u i Bunozie bo ci piłkarze akurat są "sprawką" Klejdinsta, który ich obserwował! Czy słusznie wytypował? Pogadamy po sezonie...
Rios to sprawka Junco i Cantoro, dla mnie gość na miarę transferu Marcelo, a nawet lepiej... ale to tez się zobaczy po sezonie.
|
Mniejsza o domniemane choroby psychiczne Milinkovicia - to jest trochę słabe usprawiedliwienie. No bo jak to - chcieli (chcą?) zatrudnić gościa, który ma niepokolei w głowie? Bez jaj - na tym polegają negocjacje, że musisz przekonać drugą stronę, a nie liczyć na to, że gra w Wiśle będzie szczytem marzeń zawodnika.
maci0s napisał(a):

SZUJA Przeginasz!! Mam Ci wypomnieć ile razy Ty mi próbowałeś dorobić gębę? Już tak nie wyskakuj z Gombrowiczem! Uspokajałes narzekaczy? Mi sie wydaje, że ich inspirujesz! Co do szukania to akurat moją fobią to Ty nie jestes ( ja Twoją najwyraźniej tak)... wybacz.. NIE CHCE MI SIĘ!! ale myśle, że ktoś na pewno wyszuka
|
Obawiam się, że nikt nie wyszuka. Takich postów po prostu nie ma.
Ja akurat te posty mam, ale skoro chcesz zgrywać twardziela ( chama? ) - no problem. Niech będzie, że mi pojechałeś
maci0s napisał(a):

Co do kompletnej amatorki...
Na stan posiadanej przez nas siatki skautów uważam, ze to co zrobili to jest majstersztyk...
Cikos i Bunoza byli obserwowani jak juz mówiłem, Rios to sytuacja podobna do przyjścia Marcelo, do Pajlica faktycznie możesz sie przyczepić...
Pochwalić jednak musisz politykę zachowawczą.. 2 lata to nie 5 Łobodzińskiego, a reszta wypożyczonych jeśli się nie sprawdzi odleci...
To nie jest tez tak, że wypożyczali ich na potęgę dlatego, że ich nie znają, nie wiedzą o nich nic...
Rozbija sie to wszystko o kase... Nikt nie wie czy na nich nas będzie stac za rok... Frekwencja na stadionie, sponsor, prawa do transmisji... Za 8-9 miesięcy czeka ich wielkie szacowanie budżetu i okaże sie czy wzrost był duży, średni czy mały... Wtedy zapadną też wiążące decyzje...
|
Bunoza jest na cztery, ale fakt podpisywania niepewnych piłkarzy na krótki okres czasu jest oczywiście dobry. O ile będziemy w stanie później z nimi przedłużyć, a nie skończy się jak z Alvarezem.
Co do amatorki - wiadomo było, że Marcelo będzie chciał odejść w najbliższym czasie. Wiadomo było, że odchodzi Jop, a Cleber niedługo zakończy karierę. Głowackiego można potraktować jako wypadek losowy, niech będzie (skoro musimy sprzedawać).
Na chwilę obecną mamy jednego nowego stopera (mniejsza o to, czy dobrego - na pewno bez doświadczenia), któremu nie załatwiono na czas papierów i który to stoper nie przepracował z drużyną okresu przygotowawczego. Za pół roku będziemy mieli dwóch stoperów, z których żaden nie przekroczył 26 roku życia, bez jakiegokolwiek liczącego się doświadczenia.
Pomijam fakt, że jest nędza na skrzydłach i Pajlić raczej tego nie zmieni - ponieważ na obronie dopiero jest prawdziwy dramat.
To jest bardzo ryzykowna zabawa.
EDIT: Ale o co wam chodzi, panowie?