Wyświetl pojedynczy post
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2010, 09:46
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Prober jesli kurs 1,7 to 75% z ktorych potem zjechales na 67%
Po prostu przy 1,6 szanse Sparty wyniosły niecałe 75%. A do 67% "zjechałem", bo mr_kwolf podsunął kurs 1,7 w Totomiksie, gdzie kurs na wygraną Sparty był wyższy.

orzeu napisał(a):Wyświetl post
to powiedz ile procent to kursy: 1,9; 1,5; 1,3; i 1,1.
To zależy od kursów na dwa pozostałe rozstrzygnięcia. I to właśnie różni proponowaną przeze mnie metodę od tej z uwzględnieniem marży. Podałem wcześniej sposób jak to liczyć.

mr_kwolf napisał(a):
Dlatego zadam jeszcze raz pytanie. Wg Ciebie bukmacher wystawiając takie kursy sam strzela sobie w stopę?
Nie strzela sobie w stopę, zarabia dalej swoje. Po prostu w systemie 1X2 kursy bukmacherskie celowo różnią się od rozkładu szans najbliższego rzeczywistemu. I jeśli ci to odpowiada to graj według tego co bukmacher podsuwa.

mr_kwolf napisał(a):
Chociaż czytając twojego ostatniego posta i widząc u Ciebie już brak argumentów (wyskoczenie z tekstem "i tak ich ogrywam") może lepiej skończmy ten offtop.
KOlejny raz powtórzę, że ne musze sie silić na dowody. Jeśli dobrze ci z tym, to graj w swoim systemie. Kilkanaście postów wcześniej wtrąciłem, że bukmacherzy dają niecałe 75% szans Sparcie i to zdecydowanie podtrzymuję, cała reszta rozważań nt. bukmacherskie jest w tym wątku zbędna.

mr_kwolf napisał(a):
A odnośnie tej Korei to proszę bardzo:
Marża buka około 5.5%
1 - 0.945/1,1 = 85.9%
X - 0.945/9.0 = 10.5%
2 - 0.945/26.0 = 3.6%
I choćby tutaj widać, że rozkład szans jest sztucznie spłaszczony, tylko 86% szans na wygraną dla drużyny numer 1 w spotkaniu z drużyną numer 105 w rankingu światowym? Oceń sam.

Nikogo o odmiennym zdaniu nie zamierzam usilnie prostować. Dla mnie End Of Topic (dalej ew. już tylko PW, to nie jest temat o zakładach bukmacherskich).

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując