wolfy napisał(a):

|
Och, mistrzu, to że Wisła przegra więcej niż raz czy dwa jest prawie pewne. Taki jest sport, nawet w czasach naszej dominacji przegrywaliśmy różne mecze, mniejsza o to, w ilu z nich nas przekręcono. Pytanie tylko - ile tych przegranych będzie, w jakim stylu i - przede wszystkim - jak się odbiją na naszym klubie. Czy czeka nas kolejna Levadia, czy powalczymy z sukcesem o mistrzostwo i puchary?
|
Jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to potem własnie piszesz takie bzdury...
W tamtym poscie własnie o to mi chodziło, ze Wisła na bank coś przegra bo to sport...
Jedyne czego nie zauważyłeś to stwierdzenie, ze wtedy będziesz miał dla siebie pożywkę...
wolfy napisał(a):

|
Nie mam za co przepraszać. Ściągnęliśmy w większości zawodników podrzuconych przez menedżerów ze słabymi referencjami - to jest fakt. Przykładowo - jeżeli Pajlić wypali, to będzie szczęście porównywalne z transferem Błaszczykowskiego. Fakt, że większość transferów nie była właściwie przygotowana potwierdził sam BB w podanym przez Ciebie wywiadzie. Dobrze chociaż, że zdaje sobie z tego sprawę i deklaruje chęć zmiany tego stanu rzeczy. Tyle, że podobne deklaracje składa każdy nowy prezes Wisły - to też jest fakt.
|
Ja nie będę bronił polityki transferowej bo oczywistą sprawą jest ze transfer Pajlić'a nie opierał sie na obserwacji zawodnika przez pół roku, ale sciągneli gościa od dobrych umiejętnościach (dużo lepszej technice niz Ci któych dotąd mieliśmy w kadrze) prawie za friko... Wzieli go za Milinković'a, któy ciągle myśli ze zgłosi się po niego Man Utd i Wisłe traktuje jak zło konieczne ( ten to dopiero ma w głowie narąbane).
Nie mozesz z kolei nic powiedzieć o Cikos'u i Bunozie bo ci piłkarze akurat są "sprawką" Klejdinsta, który ich obserwował! Czy słusznie wytypował? Pogadamy po sezonie...
Rios to sprawka Junco i Cantoro, dla mnie gość na miarę transferu Marcelo, a nawet lepiej... ale to tez się zobaczy po sezonie.
wolfy napisał(a):

Jesteś w stanie podać jakieś cytaty potwierdzające to, co napisałeś? Twierdziłem kiedykolwiek, że Cupiał się wycofuje, o reszcie nawet nie wspominam, bo Wisła będzie zawsze jak długo będą jej kibice*?
Mam dyskutować ze zwykłą szują, która stara się dorobić mi gębę, wkładając mi w usta wypowiedzi, które nie padły?! Już tak nisko upadłeś? Powiedziałeś A, powiedz więc i B. Podaj cytaty, w których przepowiadam upadek Wisły, wycofanie się Cupiała, tudzież inne kataklizmy. Akurat dotąd to zawsze ja uspokajałem narzekaczy, ale kto wie, może uda Ci się coś znaleźć?
Powodzenia.
|
SZUJA

Przeginasz!! Mam Ci wypomnieć ile razy Ty mi próbowałeś dorobić gębę? Już tak nie wyskakuj z Gombrowiczem! Uspokajałes narzekaczy? Mi sie wydaje, że ich inspirujesz! Co do szukania to akurat moją fobią to Ty nie jestes ( ja Twoją najwyraźniej tak)... wybacz.. NIE CHCE MI SIĘ!! ale myśle, że ktoś na pewno wyszuka
wolfy napisał(a):

Cytacik, maci0s, cytacik. Znów...
Jest różnica między "nie wierzę Tobie ani Basałajowi i wasza wersja średnio do mnie przemawia" i "Głowacki na pewno by nie chciał nas opuścić".
Mnie akurat nic nie trafi, jestem przyzwyczajony do takich zagrywek. Nie dałem się ugłaskać na PW, to teraz opluwasz mnie na forum. Nihil novi, maci0s.
Rozumiem, że z resztą tego, o czym z Markusem pisaliśmy - czyli kompletną amatorką przy poszukiwaniu następców, mimo że był czas i środki ku temu, oraz wciąż braku odpowiedniej liczby stoperów w kadrze ( o ich klasie nie będę się wypowiadał) - się zgadzasz?
__________________________________________________ ____
* To jest fakt, który może nie mieścić się w Twoim wąskim rozumieniu kibicowania. Przerabiali to bracia z Lechii, przerabiali kibice Gieksy i Pogoni Szczecin. Wisła nie równa się Cupiał, Basałaj ani nawet S.S.A..
|
Zagłaskać

Stary masz farta bo skasowałem wczoraj skrzynke z PW... Tak Cię mama w domu głaskała? To by wiele tłumaczyło... Dobrze wiesz jakie były nasze PW i nic tam nie było miłego...
No chyba ze dla Ciebie "weź sie kur.. odpie... ode mnie" to prośba błagalna abyś się nade mną biednym zlitował...
Co do Głowackiego ja się trzymam swojej wersji, Ty trzymaj się swojej... Poszedł, klub dostał kasę, mówi się trudno. Mimo to polecam Ci kiedyś szczerą rozmowę z Arkiem, zobaczymy co Ci prywatnie powie.
jak chcesz to przytocz cos z PW tylko cały tekst a nie linijkę wyrwaną z kontekstu
Co do kompletnej amatorki...
Na stan posiadanej przez nas siatki skautów uważam, ze to co zrobili to jest majstersztyk...
Cikos i Bunoza byli obserwowani jak juz mówiłem, Rios to sytuacja podobna do przyjścia Marcelo, do Pajlica faktycznie możesz sie przyczepić...
Pochwalić jednak musisz politykę zachowawczą.. 2 lata to nie 5 Łobodzińskiego, a reszta wypożyczonych jeśli się nie sprawdzi odleci...
To nie jest tez tak, że wypożyczali ich na potęgę dlatego, że ich nie znają, nie wiedzą o nich nic...
Rozbija sie to wszystko o kase... Nikt nie wie czy na nich nas będzie stac za rok... Frekwencja na stadionie, sponsor, prawa do transmisji... Za 8-9 miesięcy czeka ich wielkie szacowanie budżetu i okaże sie czy wzrost był duży, średni czy mały... Wtedy zapadną też wiążące decyzje...