Wyświetl pojedynczy post
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2010, 02:11
Uran235 napisał(a):
Kurs K=1,7
Prawdopodobieństwo P=67%=0,67
P*K=1,139>1 - mielibyśmy do czynienia z value betem
Dla podanego przez mr_kwolfa prawdopodobieństwa 52,9% wsółczynnik P*K=0,8993<1
Dodajmy, że dla pozostałych dwóch opcji mr_kwolf osiąga współczynnik P*K w okolicach 0,9, a Ty w okolicach 0,6. To jest wbrew zasadom bukmacherki.
OK, jeśli lubisz podstawiać do wzorków które uzasadniają typy bukmacherskie - to w porządku, całość jest wtedy spójna i wszyscy są szczęśliwi. Tylko jakoś często wychodzą sprzeczności (spróbuj rozpisać szanse wedle tych "słusznych" kalkulacji dla czerwcowego meczu Brazylia - Korea, było 1X2 1,1 9,0 26,0 )
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Fakt, to by było bez sensu. Więc prober - albo to bukmacherzy dali d..., albo Ty. Ja tam nie mam wątpliwości, bo na końcu zawsze wygrywają oni
Tutaj akurat nie widzę problemu, ogólnie wygrywam z nimi - zresztą ja już i tak zbyt wiele się rozpisałem... Grajcie wg swoich upodobań i ulubionych kalkulacji, mniej lub bardziej zyskownych. Powodzenia życzę

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując