|
Napewno nasza aktywność w tym okienku, jest jak na nasze warunki, i proporcjonalnie do poprzednich lat pioronująca. Tutaj duży plus w strone zarządu. Jednak czy ilość przełoży sie na jakość? Ja osobiście mam spore wątpliwości. Z tej całej siódemki, dla mnie tylko 3 zawodników, zostało sprowadzonych z głową.
Żuraw- wiadomo już nie ten sam co kiedyś, ale jego sprowadzenie tłumaczą wzglęgy marketingowe, sportowo również może nam jeszcze cos zaoferować.
Jovanić - wiadoma sprawa, potrzebowaliśmy bramkarza. Czy sie sprawdzi czas pokaże...
Rios - zawodnik, który daje dla mnie realną możliwość wzmocnienia a nie tylko uzupełnienia skłądu.
Pozatym reszta z Pajliciem na czele to jedynie uzupełnienie składu, te nazwiska przy odpowiednim skautingu oraz organizacji pracy w klubie, i wykorzystaniu srodków z sprzedaży Marcelo oraz Głowy, według mnie mogły być zdecydowanie konkretniejsze. Co prawda, konkurencja się zdecydowanie zwiększyła, i to napewno pozytywnie wpłynie na reszte gwiazdeczek. Jednakże transfery do klubu powinny wnosić nową jakość do drużyny, a nie jedynie ją uzupełniać.
Na zdecydowaną krytyke zasługuje zarząd w kwesti nie załątania dziury po Marcelo i Głowy w środku na czas co dla mnie oznacza conajmniej 3 runde LE. Było na to mnustwo czasu... i jeśli okaże się, że przez tą opieszałość dostaniemy od Azerów co wcale nie jest jakimś Science Fiction, to winna będzie zdecydowanie po stronie władz Wisełki, ponieważ przystępowanie do rywalizacji ze zdemolowaną obroną nie można nazwać inaczej jak lekceważeniem przeciwnika.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|