|
Tak przyglądam się tym buńczucznym zapowiedziom przedstawiciela drużyny muzyki dyskotekowej i pomyślałem, że wtrącę swoje 3 grosze.
Jeszcze wczoraj napisałem, że przyjście Smolarka pozwoli włączyć się drużynie Wojciechowskiego i Janasa w "coś" więcej niż tylko walkę o puchary, ale nie wziąłem pod uwagę, że takich pretendentów do miejsc 1-3 jest więcej, a DiscoPolo startuje jednak z dużo niższego pułapu. W tej chwili nie macie ani bramkarza, ani napastnika na poziomie czołówki ekstraklasy, a z nowych nabytków tylko kilku zawodników może się wybić ponad szarzyznę ligową (Bruno i Tosik), bo zarówno Rachwał jak i Pietrasiak to tylko ligowi wyrobnicy na trochę więcej niż środek tabeli.
Terminarz też nie rozpieszcza i może się okazać, że po 6 kolejkach będzie pożegnanie z Bakero (jeśli nie wcześniej). W wariancie pesymistycznym wyszło mi 2 pkt. a w optymistycznym 8 pkt.
Pierwsze 6 kolejek:
Górnik Zabrze (W) - 0/1 pkt.
Legia Warszawa (D) - 0 pkt.
Zagłębie Lubin (D) - 1/3 pkt.
Widzew Łódź (W) - 0/1 pkt.
Korona Kielce (D) - 1/3 pkt.
Lech Poznań (W) - 0 pkt.
Ciężko będzie się zbliżyć do trójki Amica, Wisła i Legia, a do togo dochodzi kilka zespołów, które moga w tym sezonie być groźne, czyli Jaga, Pasy i Widzew. Ruch wydaje mi się, że będzie tym razem z drugiej strony tabeli.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 26.07.2010 o godz. 14:28.
|