|
_gilardino_: Dobra, przepraszam za to, kiedyś niestety się przyzwyczaiłem.
Co do wywiadu to faktycznie bardzo ciekawy i chyba można uwierzyć w to, że Basałaj to dobrze dobrana osoba i (nie wiem jak reszta forum o tym myśli) jedna z niewielu, która ma jakiś posłuch u właściciela klubu. Nie przypominam sobie za czasów Wilczka takiej rozmowy stojącej na wysokim poziomie merytorycznym. Miejmy nadzieję, że Basałaj zostanie tu na parę dobrych lat, chociażby na 5. Może nie zmieni jakoś mega dużo, ale struktury organizacyjne i marketingowe przede wszystkim wymagają zmian. Od czasu plakatu jeszcze za czasów Skorży z Boguskim na nim reklamujący mecz Legia - Wisła (który i tak był z góry idiotycznym pomysłem, bo co jak co ale ludzie na mecz z Legią i tak przyjdą :/) nie widziałem porządnie rozreklamowanego meczu Wisły. Trzeba pracować na każdej płaszczyźnie: w pionie marketingowym, strukturach organizacyjnych, szkolenia młodzieży, skautingu... Ja bym na przykład chętnie widział też lepszy pion medyczny w Wiśle, może nigdy Milanem nie będziemy ale tak się składa, że mamy te pare starych nazwisk jak Żurawski, Cleber, Sobol, a za 2-3 lata Brożki, Paljić, Łobodziński, Garguła... oni wszyscy będą mieć po 30 lat na karku i będą ich nękać kontuzje. Gdyby udało się moglibyśmy nawet ściągać starszych graczy za mniejsze pieniądze, którzy doświadczeniem mogą nam dać tą wymarzoną ligę mistrzów. Nie mówię, że obecna praca pana Pięty jest zła! Tylko chętnie bym widział jeszcze parę osób tym się zajmujących jeśli wiecie o co chodzi.
|