WILDLIFE napisał(a):

no zgodzę z tym, bardzo chciałbym złożyć podpis pod tą petycją, ale niestety mieszkam w Lublinie i przyjazd do Krakowa nie jest dla mnie zawsze możliwy ze względu na problemy finansowe, mógłbym wysłać ewentualnie pocztą podpisy również z Lublina
|
Pisałem już pytanie do Dariusza, czy istnieje opcja żeby osoby zainteresowane wydrukowały kopię petycji wraz z miejscem na podpisy, a następnie przesłały ją. Życie rozrzuciło brać po świecie, a każdemu chyba zależy na zakończeniu tego bałaganu.
Co do pikiety/protestu to mam mieszane uczucia. Z jeden strony już od dawna mam ochotę rozegnać na cztery strony odpowiednie instytucje. Obawiam się jednak, że argumenty Dariusza są trafne. Media pokroju Wybiórczej, TVNnu podchwycą temat, lekko zmodyfikują i wyjdzie że hołota robi aferę, zniszczyli kilkanaście ławek, dopominają się tego co już otrzymali, dodatkowo demoralizują młodzież. Sami wiecie jak jest. A taka petycja jest niegroźna, a jednocześnie może pokazać ile nas naprawdę jest (przyszły elektorat)