Wyświetl pojedynczy post
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2010, 23:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie, to są fakty, ponieważ nie oceniałem umiejętności piłkarzy, tylko ich dotychczasowe osiągnięcia. Czy wypalą, to już zupełnie inna sprawa. Trzeba zwracać uwagę na niuanse - napisałem, że Legia przeprowadziła lepsze transfery na papierze. Bo forma, kontuzje, zgranie czy aklimatyzacja to już zupełnie inna bajka.

Dlatego oceniam to, co jestem w stanie bez zdolności jasnowidzenia - dotychczasowe kariery piłkarzy, gdzie się szkolili etc. A to, że jeden może pójść w tango i zacząć ładować wódkę pod korniszony, a drugi ni stąd ni zowąd zacznie grać świetnie, mimo że wcześniej mu nie szło - to już zupełnie inna sprawa.

Obiektywnie, to ściągnęliśmy jednego dobrego piłkarza ( pewnie gwiazdę ligi ), jednego dobrze się zapowiadającego i trzy korniszony ( żeby nie było, że ogórki ). A niektórzy już się zastanawiają, gdzie sprzedać Małeckiego, bo taki ten Pajlić świetny ( lepszy od Wichniarka i do tego młodszy )...
Sytuacja za pól roku może tak wyglądać, że będziemy mieli na stoperze Kowalskiego i Bunozę. Co robią nasi - testują kolejne korniszony. Może się trafi jakiś zmiennik dla Mateusza, ten Esner sobie pograł trochę w arabskich wioskach, na pewno będzie gwiazdą ligi. Na razie jest warty trzy wielbłądy, ale jak się rozegra to ho ho! Wtedy wszyscy zobaczą, wolfy też zobaczy, jakiego to mamy niesamowitego farta, żeby wśród szrotu podsyłanego przez menedżerów trafić cztery na cztery. Tak, to będzie prawdziwe osiągnięcie.
No to napisz mi do cholery o tych 3 korniszonach, bo poza Paljiciem(którego można tak sklasyfikować) nie widzę innych i w twoim wcześniejszym poście piszesz że poza Żurawiem same no-nama i jednocześnie twierdzisz że w Legi kupili dobrych. Przepraszam oni kupili takich samych no-name jak i my. Chyba że znałeś te ich wszystkie gwiazdy zanim przyszły do Legi? Nikt nie znał żadnego z obcokrajowców którzy przyszli do nas i Legi przed tym okienkiem.

I ciągłe się czepianie ludzi którzy patrzą z jakimś optymizmem na naszą kadrę,pod płaszczykiem niby twojego racjonalizmu. To może by tak zobaczyć druga stronę medalu że jest się tak samo patrzącym tylko na odwrót (pesymistycznie) na działania klubu i naciąga się fakty dla swoich teorii.

Bo niektórzy tu popatrzyli trochę dalej niż ty, czyli w suche statystyki i popytali coś kibiców tych klubów gdzie grały nasze nabytki, albo ludzi oglądających tamte ligi.Podsumowując:
Wilk-miał bardzo pochlebne opinie, był wybierany do 11 kolejki canal+ parę razy, sam widziałem jego mecze parę razy, ma papiery na granie
Bunoza("ten straszny drewniak ze sparingów")- ktoś już to pisał że kibice z tamtej ligi byli zdziwieni że poszedł tylko do Wisły a nie jakiegoś lepszego klubu. Wróżą mu niezłą karierę
Żuraw- chyba wszyscy widzieli w czwartek że może już nie ta dynamika, ale technika i nos snajpera pozostały.
Rios- opinie były rożne, na jakieś stronie były jednym z kilku piłkarzy opisanych po mś juniorów jako mających zrobić błyskotliwą karierę, z opisów treningów i sparingu widać że ma świetną technikę, przewyższającą naszych gwiazdorów.
Jovanic był wybrany najlepszym bramkarzem ligi
Co do Cikosa i Paljica nie wiem i nie podejmuję się oceny. Ale o czymś mówi to że Heniek stawia na Cikosa zamiast na nieźle spisującego się do tej pory Singlara.
I TAK MASZ racje rozwalili najlepiej grającą formację w tamtym sezonie-środek obrony. Ale i 'rozwalili" jak przychodził Skorża naszego najlepszego gracza Kubę Błaszczykowskiego i jakoś świat się nie zawalił.
I chyba wreszcie przyznasz że tej padaki jaką grali nasi piłkarze w zeszłym sezonie nie można było oglądać. Więc wole rewolucje w składzie i to że nasze gwiazdki nie czują się tak pewnie i mają z kim rywalizować o miejsce w składzie niż zostawienie Marcelo,Głowy i w dalszym ciągu brak ławki, konkurencji. Liczę na merytoryczną, popartą faktami odpowiedź w twoim wykonaniu.
Odpowiedz cytując