1q2 napisał(a):

4. Gdzie mieszkasz.
Mam takie wrażenie że duża część z tych pragną awansu Amiki to kibice z odległych rejonów Polski, którzy zaczęli kibicować Wiśle ze względu na sukcesy które odnosiła - Teraz pałeczkę sukcesu przejmuje Amica więc nie widzą niczego złego by im kibicować, szkoda tylko że dorzucają do tego teorie o wspólnych korzyściach który ten awans ma przynieść.
|
Nie wszyscy! Wierzę, że nie większość lecz wąskie, forumowe grono. Przyznam szczerze, że z niepokojem oglądałbym zwycięskie boje Poznaniaków w el. LM. Ja głęboko wierzę, że tym pierwszym polskim zespołem, który przełamie ten kilkunastoletni impas będzie Wisła Kraków w przyszłym roku. Nie wyobrażam sobie w obecnej chwili oglądać jakiejkolwiek innej ekipy z Polski grającej w Lidze Mistrzów.
Ktoś tu podał świetny przykład X stron wstecz, że kibice np. Manchesteru United mają kibicować Arsenalowi Londyn w europejskich drużynach, bo to takie patriotyczne i poprawne, bo w końcu kibicujemy wszystkim swoim zespołom? Gówno prawda.
Kibicuje się albo Wiśle albo Lechowi czy innym zespołom. Trzeba wybrać, a nie być taką chorągiewką.
Takie moje zdanie, oficjalnego i totalnego piknika.