Wyświetl pojedynczy post
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2010, 16:40
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
No to skoro mamy pominąć ten "argument" o pseudokibicach(choć ja do dziś nie wiem kto jest pseudo) to w najlepiej rozumianym dla Wisły interesie jest by Lech/Amica z tych eliminacji odpadł. Nawet jeśli równa się to stoczeniu na 50 miejsce w rankingu i grę od 1 rundy eliminacji do LM. Jeśli kiedyś Wisła będzie na tyle silna by awansować do LM to dwa mecze więcej temu nie przeszkodzą. Przeszkodzi temu natomiast wzmocniony ligowy rywal. No chyba że uważasz że dwa mecze z mistrzem Armenii czy Albanii to większe ryzyko nie zakwalifikowania się do LM niż dwukrotnie większy budżet najpoważniejszego rywala do tytułu
Pisałem tobie już, że źle dobrałem słowo pseudokibic i zamiast niego miałeś dobrać sobie w tamtym poście inne, które podałem..
Po kolei:
1. Jeśli teraz Amika odpadnie (tak jak zaproponowałeś), wówczas (jak zaproponowałeś) spadamy na 50 miejsce w rankingu i zaczynamy od pierwszej rundy. Załóżmy OK,
2. Dalej piszesz, że Wisła będzie silna i nie będzie to przeszkodą. I tu nie OK.
Zgodnie z moją teorią (przegrywają polskie ekipy w Europie) dlaczego od razu sugerujesz, że Wisła będzie silna?
Odp. nie będzie. Dlaczego? Bo nikt z polską ligą nie będzie się liczył. Nikt od nas nie kupi drogo piłkarza, nikt nie będzie chciał tu grac, nie będzie kibiców, będzie marazm. A ty piszesz, że Wisła będzie silna i sobie poradzi od pierwszej rundy...
Wdupi Lech, Ruch, Jaga, Wisła, za rok to samo..potem to samo..i ani sie obejrzymy a klepać nas będą kelnerzy z San Marino. Wisła to polska liga. i vice versa. W europie musimy się trzymać razem. Z pożytkiem dla wszystkich.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Właśnie w tym problem że nie możesz pojąc oczywistych rzeczy. Jako kibic "polskiej piłki" masz prawo płakać jak polskie kluby odpadają z Maltą czy też twój Lech nie awansował do LM. Bo Ty jesteś kibicem "polskiej piłki"

Ale są 2 kwestie:
1. Jest kilka sieci handlowych w Polsce, czy sukces jednej z nich to sukces pozostałych? Niekoniecznie. Czy Tesco się cieszy jak Real wygrywa walkę o klientów? Nie sądzę. Chyba ze prezes Tesco jest kibicem "handlu"

2. Kwestia - każda konkurencja prowadzi do tego że firmy stają się coraz lepsze. Owszem, konkurencja w naszej lidze może doprowadzić do tego że polskie kluby zaczną grać lepiej w pucharach. Tylko tu jest haczyk. Owszem, polskie kluby ale niekoniecznie Wisła. A jak Wisła przegra walkę o LM i tym samym o pieniądze to MP możemy zobaczyć za 20 lat? Tobie to nie będzie przeszkadzało bo wtedy "pokibicujesz" sobie Lechowi czy Legii w pucharach ale dla kibiców Wisły to problem. My kibicujemy Wiśle

A co do jakichś innych tam argumentów... typu Makinwa, no wiesz, takie głupoty pisać. Co mnie obchodzi jakiś Makinwa że nie chce przyjść do polskiej ligi? Albo transfery z naszej ligi jeśli to np. Lech będzie zarabiał a nie Wisła? Co mnie obchodzi dobro Legii i Polonii jak moja Wisła nic na tym nie zyska?
Ogryzek ja nie mogę pojąć tych rzeczy o których ty piszesz, bo te argumenty do mnie nie przemawiają. Ja rozumiem twój pkt. widzenia, ty rozumiesz mój, wiesz teraz, ze ja mam rację, ale głupio ci się przyznać, ze tyle lat się myliłeś w tej kwestii i ciężko tobie teraz zmienić zdnie i przyznać się do błędu...
Sprawy mają się tak:
1. Jak masz naście lat i żyjesz sprawami kibicowskimi typu palenie szalików itp, rażą cię zachowanie typu przyklejony karton na plecach z przekreśloną gwiazdą czy race to pałasz nienawiścią i jesteś zaślepiony. Zmyj ze swojego umysłu ta infantylną dziecinadę i zobacz co tak na prawdę jest ważne. Czy ważne są okrzyki Amiki w stronę Wisły czy prestiż Wisły i polskiej ligi?
2. Chodzisz na stadion, żeby pooglądać ciekawe widowisko, wysoki poziom, dobrych piłkarzy i wiesz co trzeba osiągnąć, żeby na stadionie była w końcu Europa a nie zoo. Trzeba podnieść poziom ligi! Jak to zrobić? Wygrywać z każdym jak się da w Europie...

PS. Ciebie obchodzi Makinwa tyle co polska liga jego...
Pojmij wreszcie, że jak zyskają polskie kluby zyska także polska liga. Bedzie bogatsza, lepsza..
...Tak oczywiste sprawy, wy sobie jaja ze mnie robicie
Ostatnio edytowane przez Kordel_Walker : 25.07.2010 o godz. 16:53.
Odpowiedz cytując