Wyświetl pojedynczy post
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2010, 08:03
Według mnie gra Tomasa daje możliwość dostrzeżenia przebłysków wysokich umiejętności. Niestety dzieje się to jednak tylko na meczach z ogórkami. Szczerze mówiąc wydaje mi się, że i tak dostał już wiele szans i w razie niepowodzenia nikt nie powie: - Kasperczak / Maciek S. nie dali mu pograć. Nie wiem jak chłop sprawuje się na treningu, ale większość obserwatorów w postaci forumowiczów go chwali.Lubie chłopaka za ambicje i za to, że nie leci do mediów opowiadać jaki to trener zły, ponieważ go nie dostrzega. Mimo wszystko osobiste preferencje, czy przyjazna aura, którą roztacza wokół siebie to za mało. Wyłożono za niego jakąś kwotę (wątpię by było to 700tys. E) i trzeba przyznać, że były to pieniądze zmarnowane. Chyba, że prawdziwa kwota transferu to było 200tys. E, czego przecież wykluczyć nie możemy. Po prostu solidny zmiennik na końcówki, bądź w razie kontuzji podstawowego zawodnika, ale bez tego "czegoś", tego blasku i pewności, które cechują na prawdę dobrych zawodników, nawet w Ekstraklasie. Ale kto wie, może to będzie właśnie jego sezon. Możliwości ma,pytanie czy z nim skorzysta.

Co do Legii na papierze rzeczywiście wygląda to obiecująco, jednak ja nie dostrzegam by nasze wzmocnienia prezentowały niższy poziom. Ktoś napisał, że koszt wykupienia Riosa to ok. 1,2mln E - taka kwota to byłby rekord. Myślę więc, że absolutnie nie mamy się czego wstydzić i możemy patrzeć w przyszłość ze spokojnym sumieniem. W ataku jest człowiek legenda - Maciek Żurawski, który ma olbrzymie umiejętności i w Wiśle czuje się świetnie, 100 bramek mówi samo za siebie. Paweł Brożek 2 krotny król strzelców, ostatnio omijały go kontuzje i to również może być jego sezon.

Ogólnie można by tak pisać o każdej formacji, ale nie o to chodzi. Wszyscy zdajemy sobie sprawę, że drużyna potrzebuje czasu, że z pewnością przy takiej ilości pozyskanych zawodników będą jakieś niewypały - niemożliwością jest by mieć 100% skuteczność.Niestety takie fakty. Cieszmy się z tego co mamy, czekajmy na weryfikacje ligi i kibicujmy. Polska ekstraklasa jeszcze nigdy nie była tak silna. Jeżeli coś pozytywnego nie zdarzy się teraz to możemy zaprzepaścić tą szanse na rozwój. To będzie ciężki sezon, ale z pewnością też najlepszy. Stadiony, pieniądze i piłkarze. Wisła, Legia, Lech i Polonia. A w reszta w postaci Ruchu, Jagi, czy PGE nie będzie chłopcem do bicia.
Odpowiedz cytując