Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2010, 22:47
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jest Brożek,Żuraw,Rios, w ataku może grac też Boguski .Budżet nie jest z gumy żeby utrzymywac 30 osobową kadre

czy ja wiem , w porównaniu z poprzednim sezonem z klubu odeszło 9 zawodników : Głowa , Marcelo , Jop , Alvarez , Ba , Gołoś , Juszczyk , Christow , Mączyński ( na 99%)

na razie przyszło 8 zawodników : Kowalski , Rios , Cikos , Żurawski , Jovanić . Paljić , Bunoza , Wilk

w międzyczasie także odszedł Cantoro z ogromnym kontraktem , także i tak bilans zysków i strat mamy po stronie budżetu na plus , tym bardziej biorąc pod uwage kwoty transferowe za naszą dwójke stoperów

Myśle że nawet przyjście jeszcze dwóch obrońców , było by w tym okienku wskazane , bo odejdzie z klubu Diaz i znowu się zacznie płacz że nie mamy nastepcy .

Testowanie kolejnego napastnika też jest wskazane , tyle że tutaj klub ( pewnie ) przewiduje odejście Małeckiego, a i chce wymusić większą rywalizacje w składzie.

Generalnie gołym okiem widać , że za rok w składzie zostanie max 4-5 zawodników pamiętających m.i. wpadke z Levadią , ta drużyna w pewnym momencie się całkowicie wypaliła i budowanie ją od nowa nie pozostało tym razem tylko w kwestii suchych słów , ale i czynów .

Ten sezon będzie ostatni dla Clebera , Sobolewskiego bardzo możliwe że Pawełka , Łobodzińkiego , Singlara , Diaza , Jirsaka , u Kirma też nie widać wielkich perspektyw , chyba że zacznie grać na miare możliwości . Można powiedzieć że jesteśmy świadkami budowania nowej Wisły ( zresztą na nowym stadionie ) i jeśli tylko w 4 rundzie el. LE los będzie dla nas łaskawy to już w tym roku możemy być świadkami wielkich emocji . O ponowne zdobycie tytułu mistrza Polski w tym sezonie jestem jakoś spokojny , bo 'wielki ' Lech , skończył się wraz z odejściem Lewandowskiego , Murawskiego i Rengifo , a Legia to nic więcej poza napompowanymi i niezgranymi nazwiskami , w perspektywnie roku może byc to jednak bardzo groźny przeciwnik , ale osobiście się z tego ciesze , gdyż nic nie podnosi poziomu ligi jak sportowa , marketingowa i finansowa rywalizacja . W kolejnych latach powinno być tylko lepiej .
Odpowiedz cytując