Wyświetl pojedynczy post
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2010, 16:29
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
To ja poproszę o rozpisanie. Jak twoim zdaniem zarobienie dajmy na to 7 mln euro przez Lecha/Amicę przełoży się na większe zyski za transmisje(bo o ile mi nic nie umknęło to umowa na pokazywanie ligi jest podpisywana na kilka lat), jak zwiększy się konkurencja(bo z tego co wiem konkurencja jest wtedy gdy jest wiele równoważnych podmiotów) i o co mająkluby ze sobą konkurować i najlepsze jak zarobienie pieniędzy przez jeden i tylko jeden klub ma zwiększyć budżety reszty? Jeśli możesz to mi to rozpisz i najlepiej z przykładami
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Czyli rzucasz argument mówisz o nim jak o prawdzie objawionej zaś gdy staram się wniknąć nie potrafisz udzielić odpowiedzi. A ten twój schemat cały czas odnosi się do jednostki-klubu, drużyny- Lecha/Amica wygrywa Lech/Amica awansuje, Lech/Amica drożej sprzedaje i taniej kupuje. Nie cała liga nie Wisła czy moja Lechia. Tylko i wyłącznie Lech/Amica to nie jest tak że jak BATE pograło w LM to Soligorsk czy Dynamo Mińsk ma łatwiej. Wierz mi że ma o kilka poziomów trudniej. Nie wierzysz ? to rzuć okiem na tabelę i na ruchy kadrowe.
1. Zwiększone zyski z transmisji:
Będzie większe zainteresowanie produktem (liga polska) jako całości. Media na okrągło będą trąbić, że np. Amika wygrała z Bayernem 3-1. Dziennie na samym tvp1 usłyszysz o tym 10razy. Ludzie będą kojarzyć sukces, będą chcieli w nim uczestniczyć, będą sie nim interesować a co za tym idzie będą chcieli go ogladac. Sukces ma wielu ojców, a porażka jest sierotą. Przypomnie sobie jak graliśmy z PAO ile osób nagle znało skład Wisły. Będzie duże zainteresowanie produktem więc jego cena wzrośnie. Proste.

2.Zwiększy się konkurencja:
Cupiał, Wojciechowski czy Solorz mają swoją ambicję i pewnie nie jest nią oglądanie pleców Amiki. Od razu podniesie się budżet klubów, tak jak było gdy Wisła dominowała. Mieliśmy zdecydowanie najwyższy budżet, ale wkroczył Walter, potem Amika i się zrównało a nawet z pozytkiem dla wszystkich budżet wzrósł. Podobna tendencja jest ze stadionami. Myślisz, że Cracovia, Arka, Jaga budowali by swoje stadiony? Mają gula bo konkurencja się buduje i wstyd się pokazywać na kurnikach. Jedna jednostka podnosi poziom to statystycznie jest tak, że reszta stara się temu dorównać. Jest progres, rozwój i jest ok. Konkurencja jest ok.
3.Zwiększą się budżety polskich klubów:
W drugim pkt. już do tego nawiązałem..
Jednym zdaniem o wszystkim:
Zwiększy się poziom! i to wystarczy by opisać wszystko.

Żeś mi chłopie wszedł na ambicje. Nie chce mi się o tych dyrdymałach pisac(choć to prawda), bo przypomina mi się marketing za szkoły.

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

I dlatego mam nadizeje, ze odpadnie.Wolę być królem w buraczanej lidze niż fetować ziemniaki w złotej polewie.

.
Ja Amice kibicuje do IVrundy. Na resztę także nie miał bym już chyba sił. Niech nazbierają jak najwięcej pkt, później ew. w LE wraz z Wisłą, Ruchem i Jagą i za 3-4 lata przy dobrych wiatrach będziemy mieć może dwie ekipy w el.LM.
Jak już wcześniej pisałem - Wisła ma do LM wejść pierwsza. Później ewentualnie Amika lub Legia niech sobie zarobią, żeby Cupiał czuł oddech konkurencji na plecach i kase z LM zainwestował w nowych graczy.
Ostatnio edytowane przez Kordel_Walker : 23.07.2010 o godz. 16:39.
Odpowiedz cytując