Wyświetl pojedynczy post
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2010, 14:20
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Jak ktos lubi to niech kibicuje w PUCHARACH komu chce, jego sprawa. W sumie to dziwne, bo przeciez im dalej zajdzie klub x tym wiecej bedzie mial kasy...no ale coz, patriotyzm niektorzy pojmuja zbyt doslownie.
Pewnie, niech nasze kluby przegrywają z Azerami i kasa niech płynie do jakiegoś Baku zamiast do Polski. Pięć lat temu ogrywaliśmy takie ekipy 5:0, dziś z nimi toczymy cięzkie boje jutro będą nas klepać. Podobnie Malta i Estonia.

Nikt z was nie lubi nadmuchanego balona Amiki bardziej niż ja. Ale mam na tyle rozsądku i rozumu, że zdaję sobie sprawę z tego, że moja próżna, głupia i śmieszna NIENAWIŚĆ do tego małostkowego, skorumpowanego klubiku nie może być (i na szczęście nie jest) większa od mojej MIŁOŚCI do Wisły.
Ciężko to przyznać, ale chyba bardziej nienawidzicie Amike niż kochacie Wisłę?

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Proszę wytłumacz mi, jak zarobienie kilkunastu milionów € przez Amikę Poznań (dzięki awansowi do LM) przełoży się na zysk Wisły.

Bo ja tych korzyści nie widzę.
Żebyś łatwiej zrozumiał: Polska Liga = Wisła

Korzyści:
1. podniesie się poziom/prestiż całej polskiej piłki
2. większe zainteresowanie sponsorów np. BAH
3. większe zainteresowanie polska piłką wśród kibiców
4. większa frekwencja na stadionach
5. większe zyski dla klubów za praw do transmisji (podniesie się medialność)
6. podniesie się wartość graczy z polskiej ligi (zrobią reklamę), kluby zarobią kase i będzie na pokrycie długów lub na zakup nowych graczy.
7. zwiększy się zainteresowanie piłkarzy typu Makinwa by grać w polskiej lidze
8. zwiększy się konkurencja między polskimi klubami co zawsze pozytywnie wpływa na markę, poziom, jakość.
9. zwiększą się budżety polskich klubów. Każdy będzie chciał zagrać w LM, kluby zaczną kupować droższych piłkarzy, oferować wyższe kontrakty..oczywiście nie polakom
10. polska liga nie będzie pośmiewiskiem ale zaczną się z nami liczyć jak np. z cypryjczykami, gdzie co rok gra klub w LM i co rok inny.

Jak któregoś pkt. nie rozumiesz, nie wstydź się, powiedz - rozpiszą ci go na części pierwsze z przykładami.

Dlaczego nie kibicować?
1-bo śmieszni kibice z Wronek śpiewają brzydkie piosenki na nas i jest nam przykro. Nunu Amika
2-podawajcie inne przyczyny, to może się także nawrócę i moja nienawiść do Amiki będzie tak jak u was większa od miłości do Wisły.

PS. Najbardziej nienawidzimy tych, których się najbardziej obawiamy. Dlatego żal mi was. Też mam takie odczucia nienawiści, ale potrafię sobie wytłumaczyć, że to tylko balon pompowany przez media. Niech sobie grają na tym farcie, kupują mecze, robią klony, montują twory Amikolechowe, itp. Ch*j z nimi. Trzeba się zastanowić co jest dobre dla Wisły i trzymać za to kciuki.
Miłość do Wisły>Nienawiść do Amiki czy odwrotnie?

flamengista napisał(a):Wyświetl post

Przypominam: przy takich upałach należy pic min. 2 litry wody dziennie!
To może się napij czegoś..żal.

Oldpara --ale powiedzą ci, że trzeba pić dwa litry wody dziennie i dyskutuj z takimi argumentami
Ostatnio edytowane przez Kordel_Walker : 23.07.2010 o godz. 14:28.
Odpowiedz cytując