Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2010, 10:00
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Akurat po tobie nieczego innego się nie spodziewam.
Jasne, jasne.

Gówno zrozumiałeś z tego co wcześniej napisałem i próbujesz teraz coś lepić. Tylko trochę jakby się nie trzyma - właśnie...

Przyjrzyjmy się więc temu, co nam tu zaprezentowałeś.

Jestem więc zawistny.
Czego miałbym im zazdrościć? Wspaniałego meczu z Azerami? A może awansu, od którego dzieli ich przepaść (nie, żebyśmy mieli blisko)?

A może jednak chodzi o coś innego?

Może po prostu nie jestem schizofrenikiem i nie będę kibicował drużynie, której kibice obrażali mnie podczas meczów pucharowych. Wiem, że tego nie zrozumiesz, bo to trochę inny poziom abstrakcji. Ja piszę o faktach, a ty próbujesz robić ze mnie zawistnika (sic) opierając się na własnych urojeniach. Co za dno, na tak wielu poziomach...

Dno tym większe, że wiążesz tę rzekomą zawiść, którą sobie uroiłeś z tym, że jestem Polakiem. Tak jakby kibice Chelsea życzyli MU zwycięstw w LM i vive versa Jak myślisz, fani Liverpoolu ściskają kciuki za "The Blues", gdy Ci grają z inną drużyną w pucharach? Rozumiem też, że gdy dwie angielskie drużyny graja ze sobą, to wówczas mamy bratobójczą walkę ( pomijając fakt, że ze świecą szukać wówczas Anglików na boisku )?

Nie.
A wiesz dlaczego? Bo to futbol klubowy i nie zmieni tego flaga Polski na koszulkach Amici. To akurat Ty prezentujesz tu zaściankowe, zakompleksione myślenie niespotykane w cywilizowanych futbolowo krajach, gdzie te dwa poziomy się rozróżnia. Chcesz mieć klub, który za pomocą sukcesów w pucharach podbuduje Twoje Ego - dowolny. Chcesz kibicować zwycięzcom, mniejsza o barwy - i to jest dopiero żałosne. Tym bardziej jeżeli kibice tego klubu obrażają na co dzień Wisłę, której podobno kibicujesz.

Masz prawo do własnych poglądów na kibicowanie, jakkolwiek schizofreniczne i smutne by one nie były. Nie próbuj jednak patrzyć z góry na mnie lub innych kibiców Wisły, bo nie masz ku temu podstaw.

Jestem Polakiem.
Jestem kibicem Wisły.
Jak widać powyższe zdania mają dla nas zupełnie różne znaczenia Wątpię jednak, żeby świadczyło to o Twojej przewadze intelektualnej - używanie bon motów, generalizacja charakteryzują słabe umysły.

Kibicujesz więc Amice - proszę bardzo. Ale czemu ja niby miałbym to robić? Szukać jakiegoś prymitywnego surogatu Reprezentacji, przenosić swoje zaangażowanie z klubu na klub w poszukiwaniu sukcesu, przekładać rozgrywki pucharowe na płaszczyzny zupełnie do nich nie pasujące?

Wszyscy jesteśmy Amikowcami, bo urodziliśmy się Polakami? Chociaż w Amice grają przecież przedstawiciele tak wielu innych narodowości - długo by wymieniać. Ale reprezentują oni rzekomo Polskę, ponieważ mają kontrakt z ich klubem. Wojska zaciężne, znaczy się?

WTF?

I pomyśleć, że ktoś lansujący podobny humbug próbuje mnie pouczać.
Uroki internetu.

P.S. Nie potrzebuję polskiego zespołu w Lidze Mistrzów. Chcę Wisły w Lidze Mistrzów - jej i tylko jej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.07.2010 o godz. 10:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując