Wyświetl pojedynczy post
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2010, 00:08
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
Wiecie no, dużo rzeczy w życiu widziałem ale takiego wypału transferowego za taką kasę jak Cikos to dawno nie! Ten chłopak musiał być DŁUGO obserwowany! I chyba tylko dlatego puścili Alvareza! Naprawdę jestem niesamowicie zaskoczony, kiedy przychodził to myślałem że to jakiś ogór a tutaj O.o Ciąg na bramkę! I to JAKI! Najlepszy transfer z grających dziś zawodników (reszta nie grała w końcu jeszcze xD), ale np. jak Żurawski dużo wniósł to Cikos wniósł o wiele więcej, wniósł konstruktywną współpracę na skrzydałach z Boguskim i dobre dośrodkowania. Coś czego brakowało chociażby Alvarezowi, a kosztuje pewnie ze 3/4 razy mniej od niego! Poza tym to młody chłopak! +++ dla Wisły za ten transfer, może być najlepszy zawodnik ligi na tej pozycji na dobre parę lat xD
Jak dla mnie nie jest tak dobrze jak piszesz. Cikos jest ambitny, szybki, ma dobre dośrodkowania i w sumie tyle. Technicznie jest baaardzo ale to bardzo surowy, wręcz powiedziałbym że za bardzo jak na Wisłe. Gra beznadziejnie w obronie - źle się ustawia, kryje zbyt daleko, nie ma mowy o walce wręcz z przeciwnikiem. Litwini robili z nim co chceili w obronie.

Podsumowując - dużo mu brakuje pod względem techniki i gry obronnej do Alvareza, w ofensywnie jest może minimalnie lepszy. W porównaniu do Basczyńskiego z końca jego występów w Wiśle to Cikos jest 3 klasy niżej.
Ale jest młody i może się rozwinie, chociaż braków w technice już chyba nie nadrobi.
Odpowiedz cytując