aa, mieli plany, szacunek. To byli lepsi.
Przyśpieszenie znaczy jedynie tyle, że za PiS podpisywali rocznie umowy na budowę 150 km dróg, a za PO około 3 razy więcej. A odnośnie A4, to dowiedz się, ile odcinków jest już w budowie.
a, i podaj KONKRETNIE, jakiej to PO nie zbuduje autostrady, którą PiS miało w PLANACH..
Drozd napisał(a):

ad1. Kiedy PiS chciał przeprowadzić reformę emerytur zabierając byłym SBkom 7000 miesiecznie PO razem z SLD stało na stanowisku ze prawo nie może działać wstecz. Po czasie okazało sie że jednak może. Ale ok przyjmijmy że budżet na tym zyskał pytanie kto stracił.
|
Czyli PiS był wcześniej za, ale już za reformą PO nie głosował?
Drozd napisał(a):

ad9. A to zwiększenie to więcej niż inflacja? Bo wczoraj słyszałem, że od 2009 NFZ nie zwraca za znieczulenie podczas porodu ))
|
Drozd napisał(a):

ad4. A kto ci powiedział ze to sukces? Tusk już raz sie wypuścił że nie moze o nic pytać prokuratora generalnego bo on jest niezależny ))) Ręce opadają. Może jak on jest niezależny to jest także bez kontroli? I moze robić co chce. Dalej uważasz że to sukces?
|
każdy ma swoje zdanie. Ja uważam, że prokuratura powinna być niezależna, więc uważam rozdzielenie tych funkcji za sukces.
Drozd napisał(a):

ad6. No faktycznie jedno okienko )) co za sukces. A ile teraz trwa założenie firmy w tym jednym okienku? Bo ja w 2005 w trzech okienkach założyłem w trzy godziny. Wliczając przejazd z Al Powstania Warszawskiego na Wyki do GUSu i zawiezienie papierów do US.
|
zależy jak szybko wypełniasz wnioski.
Wpis do ewidencji dostajesz od ręki, Regon w pokoju obok również, stanowisko obok składasz wniosek o NIP i zgloszenie do ZUSU i możesz iść do domu. Jak masz uzupełnione wszystkie dokumenty to się zmieścisz w godzinie. I przypominam, nie płacisz za wpis do ewidencji.
Drozd napisał(a):

ad7. Jakie partnerstwo wschodnie, gdyby było partnerstwo czarne skrzynki byłyby już w Polsce. Szkoda ze nie napisałeś że zniesiono embargo na mięso ))), a Buzek i Lewandowski ? Buzka popierali wszyscy PiS także natomiast Lewandowski dostał stanowisko z klucza i jak nie on to jakiś inny Polak by je dostał.
|
stanowisko Lewandowskiego wcale nie było takie pewne. Tak ważne stanowisko w rękach Polaka nie było większym państwom na ręke.
Schetynówki i program Radosna Szkoła - znajdź w necie. Krok na pewno w dobrym kierunku.
Wiem, "Zielona Wyspa" to zasługa tylko i wyłącznie PiS.
Drozd napisał(a):

ad5. CO? "jedno z najwyższych w Europie" a co mnie to obchodzi co jest w Europie. Podaj cwaniaczku w procentach środki wykorzystane w stosunku do możliwych do wykorzystania, okaże sie że wykorzystaliśmy może 15% z tego co mogliśmy i to że Portugalia wykorzystała 14% w ogóle mnie nie pociesza, a nazywanie tego sukcesem to jakaś paranoja.
|
W latach 2007 - 2013 Polska ma do wydania – 67 mld euro (ok. 280 mld zł). Dotychczas rozdysponowano 38 proc. alokacji. Przy takim tempie dziedzinach pieniądze na unijne konkursy wyczerpią się już w 2011 r. Ubiegłoroczny plan wydatkowania funduszy unijnych został zrealizowany
w 101 proc. Z zaplanowanych w 2009 r. 16,8 mld zł, z Komisji Europejskiej przekazano 16,9 mld zł.
przy okazji pochwal się osiągnięciami rządu PiS.