|
Nie wiem czemu,ale jestem spokojny ze maciOs podaje prawdziwą informację.
Co do transferów.
Uważam iż sprzedaż Głowackiego i Marcelo to był świetny interes - 5 mln euro + w przypadku Marcelo dodatkowy % od przyszlego transferu.
Odejscie Issa Ba , Alvareza - według mnie drużyna tak naprawdę nie straciła wiele. Gdyby Singlar był zdrowy nie mamy pewności czy Pablo grałby w pierwszej jedenastce. Natomiast Issa Ba sie do tej 11 nie łapał.
Transfery przychodzące Jovanica, Bunozy i Cikosa oceniam bardzo pozytywnie. Zakontraktowanie Zurawskiego jest rowniez pomimo jego wieku według mnie wzmocnieniem. Wiele klubów rowniez na stare lata sprowadza dobrych krajowych pilkarzy. Nie patrzac daleko Sparta Praga czy Dinamo Zagrzeb.
Transfer Paljic - jest jedynym ktory nie wiem jak oceniac, wstrzymam sie do zobaczenia go w akcji.
Transfery bardzo prawdopodobne Riosa, Chaveza i obwodowe Wilka i Tiboniego rowniez oceniam pozytywnie.
Rios to talent pierwszej wody, Chaveza to reprezentant kraju ktory gral na MŚ. Wilk nie jest superwyrózniającym się talentem - ale Sobolewski jakby nie patrzec swoje lata ma i odwód na tej pozycji byłby mile widziany. Tiboni to dobre uzupełnienie składu o również dużym potencjale.
Chciałbym zauważyć iz przy dopięciu tych wszystkich transferów nasza kadra przedstawiałaby się następujaco
BR
Jovanic
Pawełek
Kurto
LO
Piotr Brozek
Junior Diaz
PO
Cikos
Singlar
SO
Chavez
Bunoza
Cleber
Kowalski
DP
Sobolewski
Wilk
SP
Gargula
Jirsak
Burliga
LP/PP
Malecki
Boguski
Kirm
Paljic
Łobodzinski
N
Rios
Brożek
Zurawski
Tiboni
Dla mnie ta kadra byłaby w stanie grac rotacyjnie i w lidze i w pucharach krajowych i europejskich. Bylbym dumny iż nie martwie sie już jak w niektórych meczach ligowych za trenera Skorzy iz nie ma kogo z ławki posłac.
|