|
Ja sie normalnie wk..m i wysłałem pisemko takiej treści :
Pan Jacek Bartlewicz
Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu
Urząd Miasta Krakowa
Niniejszym wyrażam swój stanowczy protest wobec sposobu informowania przez Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu nas mieszkańców Krakowa, wyborców i podatników.
Sprzeciw mój jest spowodowany zamieszczoną dziś (tj 21.07.2010r) informacją pod tytułem : "Stadion miejski przy ulicy Reymonta gotowy do meczu Ligi Europejskiej".
Już tytuł tej informacji jest nieprawdziwy - Wszyscy zainteresowani wiedzą, że stadion niestety nie jest gotowy do żadnych rozgrywek, gdyż w stanie, w jakim jest nie spełnia wymogów Ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych ( Dz.U. et.c.) Ergo - nie mogą być na nim rozgrywane żadne mecze z udziałem publiczności.
Stanowczo protestuję wobec trybu i sposobu komunikacji z otoczeniem Urzędu Miasta Krakowa w tej sprawie.
Składam również oficjalne zapytanie : czy określenie "ulicę Rejmana" miało na celu publiczną obrazę pamięci jednego z najwybitniejszych krakowskich sportowców ? Wymagam i będę wymagał od urzędników miasta Krakowa, przede wszyskim tych odpowiedzialnych za kontakty z otoczeniem by byli fachowo przygotowani do pełnienia swoich funkcji. Nazwiska sławnych Krakusów mają być przez państwa znane i szanowane.
Z poważaniem
|