Siwy_89 napisał(a):

|
Jacek w wielu wywiadach podkreślał, że jest przeciwny budowie metra w Krakowie. Uważa, że najpierw trzeba zrealizować ideę Krakowskiego Szybkiego Tramwaju.
|
podkreślał że jest przeciwny.
uważa, że najpierw trzeba zrealizować.
a nie ma ani tego ani tego. Bo jakby na to nie spojrzeć 8 lat to sporo czasu.
Jakby zrealizować wszystkie połączenia tramwajowe planowane w tym mieście, w czasach gdy były planowane, to nikt by o metrze nie przebąkiwał nawet.
Siwy_89 napisał(a):

|
a ja wziąłem pieniądze przeznaczone na zakup nowego samochodu i kupiłem sobie gumy do żucia.
|
czyli s*******iłeś sobie zęby, a dalej do pracy/miasta musisz jeździć MPK. Sytuacja podobna do losów Krk pod rządami Jacka M.
Siwy_89 napisał(a):

|
Tramwaj na Golikówkę był w planach przed rozpoczęciem rządów przez Jacka. Gdyby nie protesty mieszkańców, tramwaj na Ruczaj powstałby o wiele szybciej.
|
Tramwaj na Azory i Górkę Narodową również, a jakoś nie widzę by się za nie brano. Tramwaj na Ruczaj powinien powstać już dawno, ale to wymagało nieco dłuższo terminowej wizji i pomyślunku. Czegoś czego to miasto nie ma pi razy drzwi od czasów Dietla.
Ciekawi mnie co tam się będzie działo jak już ruszy budowa - teraz dostać się jest trudno, a z semestru na semestr UJ w Kampusie jest więcej.