wolfy napisał(a):

Za stary, żeby się tułać po takich ligach. W tym wieku już się nie rozwinie.
I nie pamiętam, żebyśmy kogoś z testowanych zatrudnili tylko po treningach. Zawsze weryfikacją były sparingi, mistrzu. Choćby i z drugim zespołem, ale zawsze.
To chyba zresztą logiczne?
|
Widocznie uznano, że jest wystarczająco dobry, by go brać bez sparingów, (eks)modzie.
A poza tym jak myślisz, sparing jest formą treningu, czy może wpisem do statystyk?
Ale oczywiście lepiej jechać po kimś, kogo ani razu się na oczy nie widziało, można przy tym od razu podkreslić, jak ta Wisła jest źle zarządzana, gdzie te transfery itp.
Nie jestem obrońcą Serba, ale jestem zdania, że tylko ktoś kto ma nie równo pod sufitem stara się już teraz oceniać naszych nowych kopaczy (jeden taki był co w każdym poście pisał o tym, że Serb się wywraca przy dryblingu, kiwa samego siebie- oczywiście na podstawie kilkuminutowego filmiku, czy te oceny Bunozy po jednym zagraniu w sparingu). Jak można kogoś oceniać tylko na podstawie jakiś składanek, relacji tekstowych, czy też samych opinii na temat zawodnika? Przecież nikt z nas nie wie, jak się oni zaprezentują, potrzebna jest nawet cała runda w niektórych przypadkach, by oceniać piłkarza.
Brylant, 27 letni piłkarz ma przed sobą ok 5 lat gry na najwyższym poziomie, nie powiesz mi chyba, że takich zawodników nazywasz starymi.
CV tego piłkarza nie jest tak słabe by od razu stwierdzać, że zawodnik się do niczego nie nadaje.
Kończąc, wolfy poczekaj kilka tygodni z takimi ocenami , mam nadzieję, że nie będziesz miał okazji do dalszego narzekania (choć nie wierzę w to, że będziesz postępował rozsądnie).